avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stat de plata salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stat de plata salarii

Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste state de plata daca salariile sunt virate direct pe card ?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:25, 7 Ianuarie 2010
Pai semnarea statului de salarii este obligatorie .
Din câte am aflat şi eu de la cineva care plăteşte salariile angajaţilor pe card, angajaţii nu sunt obligaţi la semnarea ştatelor în atare situaţie, documentele privind viramentul bancar fiind suficiente pentru dovedirea plăţii salariilor.
si eu am salarul pe card ..se vireaza direct..dar nu semnez nici un stat de plata..dovada e deja bancara luna de luna se verifica prin extrasele de cont
Statul de plata depus la ITM este in conformitate cu Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 3.512/20008 cuprinzând modelele documentelor financiar-contabile si nu contine semnatura salariatilor ci drepturile salariale,obligatiile salariale si total de plata.

Efectuarea platii propriu-zise se poate face cash sau card.
Pentru plata cash este necesara semnatura salariatului pe desfasuratorul respectiv ,desfasurator care contine rest plata,iar pentru plata pe card documentul justificativ este ordinul de plata si extrasul bancar.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dovada executarii contractului individual de munca se face prin prezentarea de catre angajator a documentelor de plata a salariilor.

Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit - art.163 alin.1 C.mun.

Alte discuții în legătură

Dovada achitarii salariilor florysoricioaica florysoricioaica Daca angajatorul face plata salariilor prin virament bancar mai e necesara semnarea fluturasilor ? In eventualitatea unui control de la ITM se poate substitui ... (vezi toată discuția)
Fluturasi salariu mnd mnd Buna ziua, In cazul in care salariile sunt virate in conturile angajatilor prin virament bancar este nevoie ca acestia sa semneze fluturasul de salariu si ... (vezi toată discuția)
Acordarea salariului prin casierie, procedură Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul acordarii salariul cash si nu pe card? pe langa semnarea fluturasului,angajatul trebuie sa se semneze si o dispozitie de plata? ma gndesc ... (vezi toată discuția)