avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, Am mers timp de 5 ani si jumatate la un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, Am mers timp de 5 ani si jumatate la un medic psihiatru ...

Buna ziua,

Am mers timp de 5 ani si jumatate la un medic psihiatru care mi-a prescris medicamente care nu erou tocmai compatibile intre ele. Am semnalat efecte adverse de la inceput, insa mi s-a spus ca starile respective nu au nicio legatura cu tratamentul.

Am luat Anxiar (anxiolitic), Serodeps (antidepresiv) si Lamotrix (antiepileptic). Nu am epilepsie, iar un alt doctor psihiatru mi-a spus ca nu intelege de ce mi-a fost prescris Lamotrix.
Am discutat cu mai multi medici psihiatrii in ultimul an si mi s-a spus ca in medie, tratamentele dureaza maximum 2 ani. De asemnea, benzodiazepinele (Anxiar) nu ar trebui prescrise mai mult de 3 luni. Eu le-am luat 5 ani si 10 luni. Sunt oameni care mor incercand sa renunte la ele.

Dupa primul an ma simteam bine si am cerut nu intreruperea, si reducerea dozei. Doctorul mi-a spus ca am nevoie de acele pastile, ca nu voi putea niciodata sa fiu bine fara ele. Aveam 19 ani.

Doctorul a considerat in regula sa ma invite la masa. Are in prezent 65 de ani. Am acceptat, crezand ca voi putea discuta mai mult despre boala (am Borderline Personality Disorder, insa mi-am aflat singura diagnosticul pe care el doar mi l-a confirmat ulterior. Mi-a fost ascuns diagnosticul si mi-a fost interzis sa citesc prospectul medicamentelor).
Mergeam la un consult la fiecare 4 luni. Un consult dura 15 minute.
Am acceptat pranzul pentru a putea discuta despre boala, insa medicul mi-a povestit cum fiica unei paciente ii trimite poze cu femei dezbracate si mi-a povestit lucruri personale. :)

In 2020 tatal meu a facut un accident cerebral minor. Doctorul mi-a recomandat sa il trimit la el pentru a-i da Anxiar. De asemenea, mi-a recomandat sa fac sex cu barbati mai in varsta de dragul experientei.

Merg la un alt medic in prezent, am 25 de ani acum si nu mai iau nici tratamentul. Cum ii distrug viata?

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 13 Iunie 2021
A Vlad, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 16:42, 18 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti incerca o plangere pentru malpraxis, dar nu cred ca va duce undeva.
pacat ca nu l-ati inregistrat si ca nu aveti si alte dovezi in privinta comportamentului.
cautati si alte informatii despre dumnealui pe internet, poate mai sunt paciente in situatia dvs. și asa reusiti sa adunati ceva dovezi impotriva lui.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta scrie printre altele in Prospect:

Lamotrix este utilizat de asemenea pentru tratamentul tulburarii bipolare.
Persoanele cu tulburare bipolara (denumita uneori depresie maniacala) prezinta schimbari extreme ale dispozitiei, cu perioade de manie (stare de excitatie sau euforie) alternand cu perioade de depresie (stare de tristete adanca sau disperare). Pentru adultii cu varsta peste 18 ani, Lamotrix poate fi utilizat singur sau impreuna cu alte medicamente, pentru prevenirea perioadelor de depresie care apar in boala bipolara.

Nu se stie inca cum actioneaza Lamotrix la nivelul creierului pentru a produce acest efect.

Poate fi un punct de plecare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Internare nevoluntara-legea sanatatii mintale LoredanaP LoredanaP Buna ziua, Avem o persoana in familie care de aproximativ 3-4 luni da semne de depresie psihica. Mentionez ca a fost internata o data la spitalul Obregia sub ... (vezi toată discuția)
Minor dopat cu anti-depresive de catre psihiatru Blanky Blanky Care este pedeapsa pentru un psihiatru ce da medicamente de tip anti-depresiv unui minor.Este vorba de Seroquel,ce este interzis persoanelor sub 18 ani. Ce ... (vezi toată discuția)
Salariatul obligat sa declare starea de sanatate psihica? mihaeruzza mihaeruzza Este salariatul obligat sa spuna detalii despre starea lui de sanatate psihica (daca merge la doctor, daca isi ia tratamentul) avand in vedere ca ai lui colegi ... (vezi toată discuția)