Am mers timp de 5 ani si jumatate la un medic psihiatru care mi-a prescris medicamente care nu erou tocmai compatibile intre ele. Am semnalat efecte adverse de la inceput, insa mi s-a spus ca starile respective nu au nicio legatura cu tratamentul.
Am luat Anxiar (anxiolitic), Serodeps (antidepresiv) si Lamotrix (antiepileptic). Nu am epilepsie, iar un alt doctor psihiatru mi-a spus ca nu intelege de ce mi-a fost prescris Lamotrix.
Am discutat cu mai multi medici psihiatrii in ultimul an si mi s-a spus ca in medie, tratamentele dureaza maximum 2 ani. De asemnea, benzodiazepinele (Anxiar) nu ar trebui prescrise mai mult de 3 luni. Eu le-am luat 5 ani si 10 luni. Sunt oameni care mor incercand sa renunte la ele.
Dupa primul an ma simteam bine si am cerut nu intreruperea, si reducerea dozei. Doctorul mi-a spus ca am nevoie de acele pastile, ca nu voi putea niciodata sa fiu bine fara ele. Aveam 19 ani.
Doctorul a considerat in regula sa ma invite la masa. Are in prezent 65 de ani. Am acceptat, crezand ca voi putea discuta mai mult despre boala (am Borderline Personality Disorder, insa mi-am aflat singura diagnosticul pe care el doar mi l-a confirmat ulterior. Mi-a fost ascuns diagnosticul si mi-a fost interzis sa citesc prospectul medicamentelor).
Mergeam la un consult la fiecare 4 luni. Un consult dura 15 minute.
Am acceptat pranzul pentru a putea discuta despre boala, insa medicul mi-a povestit cum fiica unei paciente ii trimite poze cu femei dezbracate si mi-a povestit lucruri personale. :)
In 2020 tatal meu a facut un accident cerebral minor. Doctorul mi-a recomandat sa il trimit la el pentru a-i da Anxiar. De asemenea, mi-a recomandat sa fac sex cu barbati mai in varsta de dragul experientei.
Merg la un alt medic in prezent, am 25 de ani acum si nu mai iau nici tratamentul. Cum ii distrug viata?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
puteti incerca o plangere pentru malpraxis, dar nu cred ca va duce undeva.
pacat ca nu l-ati inregistrat si ca nu aveti si alte dovezi in privinta comportamentului.
Lamotrix este utilizat de asemenea pentru tratamentul tulburarii bipolare.
Persoanele cu tulburare bipolara (denumita uneori depresie maniacala) prezinta schimbari extreme ale dispozitiei, cu perioade de manie (stare de excitatie sau euforie) alternand cu perioade de depresie (stare de tristete adanca sau disperare). Pentru adultii cu varsta peste 18 ani, Lamotrix poate fi utilizat singur sau impreuna cu alte medicamente, pentru prevenirea perioadelor de depresie care apar in boala bipolara.
Nu se stie inca cum actioneaza Lamotrix la nivelul creierului pentru a produce acest efect.