avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Art. 147 – Deciziile Curţii Constituţionale (1) ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Art. 147 – Deciziile Curţii Constituţionale (1) Dispoziţiile ...

Art. 147 – Deciziile Curţii Constituţionale
(1) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.

… (4) Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.

Daca sintagma din cuprinsul unei Legi este declarata constituțională, aceasta are putere numai pentru viitor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:57, 20 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are putere de la data intrarii in vigoare a legii sau de la data intrarii in vigoare a modificarii, daca este vorba despre o modificare adusa textului de lege.
Buna ziua!
Va multumesc pentru amabilitatea Dumneavoastra!
In speta mea, nu sa facut nici o modificare legii respective.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si probabil nu o sa se facă prea curând,este o situație frecvent întâlnită.
Inca odata, MULTUMESC!
Legea (Pensiilor) a aparut in anul 2010. Sintagma din lege a fost declarata constitutionala in anul 2020.Daca este constitutionala, nu se aplica si retroactiv, cel putin asa inteleg din art.147 din Constitutia Romaniei!?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum v-am mentionat se aplica de la data intrarii in vigoare a legii sau a modificarii aduse textului.

Alte discuții în legătură

Decizia ccr din 30.10.2019 privind indice corectie GigiH GigiH Soția mea a fost pensionata invaliditate 1999-2013, după care a fost pensionata în octombrie 2013 la limită de vârstă. Hotărârea CCR din 30.10.2019 i ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! au aparut modificari la pensia anticipata urmare a ... lujerului lujerului Buna ziua! Au aparut modificari la pensia anticipata urmare a unei decizii a Curtii Constitutionale legate de existenta unui handicap? Adica nu mai conteaza ... (vezi toată discuția)
Caracterul neconstitutional al duratei arestului la domiciliu eduuard eduuard De la ce data au devenit neconstitutionale prevederile privitoare la masura/durata arestului la domiciliu? Nu de alta, dar daca ai de sustinut un examen, fie ... (vezi toată discuția)