avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Ce se intampla daca angajam o persaona, care are de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Ce se intampla daca angajam o persaona, care are de fapt si calitate ...

Ce se intampla daca angajam o persaona, care are de fapt si calitate de asociat, fara aviz de aptitudine pentru functia pe care urmeaza sa desfasoare activitatea?? Vom solicita in continuare sa fie efectua vizita medicala, dar la acest moment nu reuseste sa ajunga la medicul de medicina a muncii.
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 21:24, 15 Iunie 2021
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modifirarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
j) să angajeze numai persoane care, în urma examenului medical şi, după caz, a testării psihologice a aptitudinilor, corespund sarcinii de muncă pe care urmează să o execute şi să asigure controlul medical periodic şi, după caz, control psihologic periodic, ulterior angajării;
-art.39 (4) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei încălcarea dispoziţiilor art. 12 alin.(1) lit. a) şi b), art. 13 lit. a), d) – f), h) – m) şi o), art. 20, art. 29 alin. (1) lit. a) şi ale art. 32 alin. (2).
Codul muncii Legea nr. 53/2003 din 24 ianuarie 2003
ART. 27
(1) O persoană poate fi angajată în muncă numai în baza unui certificat medical, care constată faptul că cel în cauză este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de muncă.
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2021
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa fisa aptitudini carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Care este sanctiunea pentru lipsa fisei de aptitudini ? Este doar amenda sau contractul poate fi declarat nul ? ( lipsa medicina muncii ) ... (vezi toată discuția)
medicina muncii la angajare si anual la angajatori ... Kyrcea Kyrcea Buna ziua Medicina muncii la angajare si anuala la angajatori este obligatorie. Va intreb pentru ca nu am facut medicina muncii la angajare si nici medicina ... (vezi toată discuția)
Control medical periodic fache fache o societate comerciala se inregistreaza cu un deces natural la locul de munca respective persoana are fisa de control medical periodic expirata de 5 luni ce ... (vezi toată discuția)