avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Cum pot afla ce bunuri si conturi a avut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Cum pot afla ce bunuri si conturi a avut tatal meu, ...

Buna ziua. Cum pot afla ce bunuri si conturi a avut tatal meu, decedat anul trecut. Bineinteles in baza certificatului de acceptare a succesiunii. Mentionez ca nu se poate colabora cu sotia dansului. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: erriss , utilizator 19:37, 20 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
luati un certificat de calitate de mostenitor si in aceasta calitate faceti adrese sau mergeti personal la banci si la administratiile financiare.

nu exista o baza centrazizata, sa mergeti la o singura primarie si sa va scoata un desfasurator cu ce are, daca are in alta parte
Pentru eliberarea certificatului de calitate de moștenitor, trebuie să fie fie prezenți toti succesibilii și bineînțeles de acord.
Or, din moment ce nu puteti colabora cu soția tatălui dvs, nu veti putea obține certificatul de calitate de mostenitor.
In mod normal, bunurile ar trebui să fie cunoscute de mostenitori.
Altfel, căutați acul in carul cu fân. Nu exista o evidenta la nivel național, cu privire la bunurile deținute în România, de către o anumită persoană.
Buna ziua. ANAF are un program informatic care contine informatii despre bunurile si veniturile fiecarei persoane.
Si cum trebuie sa procedez?

ep1975 a scris:

Buna ziua. ANAF are un program informatic care contine informatii despre bunurile si veniturile fiecarei persoane.

@miss Din ce spuneti veti ajunge la dezbaterea succesiunii in instanta, asa ca nu are rost sa va pierdeti timpul si banii cu notarul. Angajati-va un avocat, e treaba de cursa lunga, cativa ani. Intr-o situatie asemanatoare m-am adresat instantei de fond, judecatoria, care a trimis solicitari catre bancile din localitate. S-au gasit depozite la doua banci. Si pt. ca sotia defunctului, la interogatoriu, nu si-a amintit de acele depozite, desi a retras bani dupa decesul sotului dansei, a pierdut acei bani la imparteala. Repet, aveti nevoie sa fiti asistata de un avocat!

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ca fiica legitima a tatalui meu-din afara casatoriei-am ... miss dulcine miss dulcine Buna ziua. ca fiica legitima a tatalui meu-din afara casatoriei-am drept de mostenire? Precizez ca relatiile mele cu sotia lui sunt de bun simt. Tatal meu a ... (vezi toată discuția)
Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Cont bancar persoana decedata mihai3434 mihai3434 Buna ziua Recent a decedat tatal meu si vrem sa facem succesiunea. Fratele meu stia de existenta unui cont bancar. Am inteles ca notarul poate trimite cereri ... (vezi toată discuția)