Buna ziua, am neoie de un sfat din partea dvs.
De curand mi-am dat demisia de la firma unde am lucrat cu contract de mandat, si directorul de agentie cu fiecare ocazie , la fiecare sedinta care o are cu fostii mei colegi ma barfeste pe nedrept, imi aduce acuzatii nefonate ( cum ca am lipsit de la lucru 3 luni de zile, ca oamenii au plecat din agentie sau nu si-au facut treaba din cauza mea, etc ) Toate aceste lucruri sunt neadevarate si pot fi probate si prin martori si scriptic, inclusiv directorul judetean superiorul lui i-a atras atenia. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? Este vreo posibilitate prin care sa-l aduc in fata instantei pentru ceea ce face? Ideea este ca vorbele care le imprastie pot ajunge la diverse persoane, persoane care nu ma cunosc si aud doar varianta lui - oraselul in care stam este destul de mic, si imi poate afecta imaginea publica, inclusiv actualul loc de munca.
Teoretic da, ati putea sa depuneti o plangere impotriva lui , pentru calomnie. in special ca puteti si sa probati faptele lui. Totusi, ar fi indicat ca inaintea acestui demers sa incercati sa aveti o discutie cu el , prin care sa ii puneti in vedere sa inceteze sa spuna lucruri nefondate despre dvs.
Buna ziua !
Puteti incerca introducerea unei plangeri penale pentru calomnie. Asta inseamna ca trebuie sa prezentati evident si probe. Avand in vedere ca aproape sigur se va " lasa " cu un NUP si eventual o sanctiune administrativa, aveti sansa de a isi atinga scopul educativ. Puteti de asemeni actiona pe latura civila.
Art. 206. - Afirmarea sau imputarea în public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoană, care, dacă ar fi adevărată, ar expune acea persoană la o sancţiune penală, administrativă sau disciplinară, ori dispreţului public, se pedepseşte cu amendă de la 2.500.000 lei la 130.000.000 lei.
Cu stima !
Puteti formula ,in cazul in care va puteti dovedi cu probe(acte si martori,alte probatorii)veridicitatea afirmatiilor dvs.,plangere penala, impotriva respectivei persoane pentru calomnie ,conform art.206 c.pen.
Fapta este sanctionata ,conform prevederilor invocate,cu amenda penala de 250 la 13.000 RON
Am facut publice pe un site niste fapte pe care le stiau foarte multi ... dar NICI O MINCIUNA ...
Intradevar am dat numele celor implicati si poate am folosit niste cuvinte mai urate (nu injurii sau alteceva am vorbit deschis) ... iar acum sunt acuzat de calomnie ...
Repet nici o minciuna totul doar adevar ...
Persoanele implicate nu sunt persoane publice (coloegi de serviciu) ... care chiar au recunoscut (in fata unora ca ceea ce am declarat e adevarat) ... iar acum ma acuza de calomnie ... si m-au trimis in instanta ...
Exista vreo lege care sa permita asa ceva ... sau daca se dovedeste ca intradevar cele afirmate de mine sunt adevarate pot primi vreo pedeapsa ... nu sunt foarte familiar cu termienii juridici si legeli astea ...
Astept un raspuns ...
Va multumesc.
In urma formularii plangerii impotriva dvs.aveti ocazia atat la instrumentarea probelor in cadrul urmaririi penale,cat si eventual,daca se ajunge in instanta ,sa probati cu acte,martori,fotografii sau orice alte probatorii prevazute de lege,faptul ca nu sunteti vinovat de savarsirea infractiunii de calomnie si ca cele aratate de dvs.pe internet corespund adevarului.
In cazul in care veti obtine achitarea,puteti formula impotriva celui care v-a reclamat plangere penala pentru denuntare calomnioasa,conf.art.259 c.pen
Calomnie?
veredit
Seful ( fostul ) meu m-a acuzat in public de furt fara sa aiba in mod evident nici o dovada ( pe baza faptului ca trec printr-o perioada destul de dificila ... (vezi toată discuția)