avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Avem o asociație cu 3 membri.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Avem o asociație cu 3 membri.

Buna ziua.Avem o asociație cu 3 membri.Acești 3 membri pot face parte din Adunarea Generala?Pot face parte din Consiliul Director?Avand in vedere ca sunt doar 3 membri, deci cenzor nu este nevoie, ce organ de control trebuie trecut in statut?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 15:43, 1 Iulie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Pot face parte din Consiliul Director. Pentru orice eventualitate, si ca un sfat, incercati sa atrageti de la inceput printre mebrii fondatori ai asociatiei mai mult de trei persoane pentru a nu va trezi peste peste ceva timp ca cineva dintre ei va dori sa renunte la calitatea de membru si sa fiti nevoiti sa umblati iar pe la judecatorie cu modificarea actelor. Au fost astfel de cazuri.
Organele de control sunt cenzorii?
Da.
Membrii asociației pot sa fie rude?
Nu doar ca POT, ci TREBUIE sa fie membri AG, altfel nu sunt dpdv juridic membri ai asociatiei. Si da, poti fi toti trei membri in CD, si in cazul asta AG si CD au initial aceeasi compunere, deci trebuie sa fie atenti ce decizii iau in calitate de AG si ce decizii iau in calitate de CD. La mai putin de 15 membri nu e obligatoriu sa ai cenzor, deci nu trebuie sa treaca organ de control in statut, desi e util sa prevezi cnezor si comisie de cenzori ca sa ai reglementarile necesare, dar lasi vacanta functia de cenzor cat timp nu depasesti 15 membri.

Alte discuții în legătură

Consiliu director , adunare generala , presedinte la o asociatie non-profit Adryan.D Adryan.D Zilele acestea m-am documentat si mai bine si aici pe site-u dar si pe google si sunt oarecum nelamurit de aceea pun intrebarea pentru a ma lamuri foarte ... (vezi toată discuția)
Control asociatie haller haller Buna ziua, 1. Cum se poate cere un control/audit in legatura cu cheltuielile unei Asociații de părinți din cadrul unei scoli. 2. Cum se schimba ... (vezi toată discuția)
Cenzor ong Praipan Praipan Buna ziua! Imi poate spune cineva daca exista vreo prevedere legislativa care spune ca un cenzor al unei ONG nu trebuie sa fie in grad de rudenie (inclusiv ... (vezi toată discuția)