avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contestare liste intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contestare liste intretinere

buna seara,

am contestat listele de întreținere din 2019 pana în prezent, mai 2021, nu am primit nici un răspuns.

de 7 luni nu am achitata cotele de întreținere, am dat în judecata asociația, momentan sunt în faza civil administrativ.

întrebare: pot fi aplicate penalități la cotele de întreținere neachitate, daca ele au fost contestate și nu am primit răspuns la nicio contestație ?
daca da, atunci va rog sa mi precizați baza legala!
va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: poplexandru , utilizator 10:02, 20 Iunie 2021
Legea 196/2018.
Articolul 52
(1)Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa prejudicieze interesele proprietarilor, acestia sau orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau pot/poate ataca in justitie respectiva hotarare.
(2)Actionarea in justitie in conformitate cu prevederile alin. (1) nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.

asta înseamnă ca trebuie plătite cotele de întreținere și daca mi se va da câștig de cauza, sumele pot fi recuperate ulterior?
Bineinteles. Asta cereti dvs. in cererea de judecata, eventual sa nu mai platiti intretinere, pina la recuperarea sumei respective. Angajati-va avocat (si cereti si plata cheltuielilor de judecata instantei), altfel s-ar putea sa nu aveti sanse.
Este in defavoarea dv ca ati luat decizia sa nu mai achitati de 7 luni cotele lunare de intretinere
Conform disp L nr 106/2018 art 52 asociatia de proprietari poate aplica penalitati la orice suma cu titlu de restanta neachitate in termenul stabilit

Buna ziua,
Timp de 4 ani, mai exact pana în 06.2020, președintele, casierul, administrator tehnic(ce reprezinta-exista undeva în lege?), responsabili scara (?) au fost remunerați o parte fără contracte, o parte cu contracte fără a fi specificate însă data întocmirii acestora.
Unde poate fi încadrată fapta?
va rog precizati-mi cadrul legal!
Totodată, poate fi ales cenzorul fără a fi prezent fizic la adunarea generala? cadrul legal
Va mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare lista intretinere FLORINA1979 FLORINA1979 Buna ziua, la blocul nostru sunt niste probleme , fostul administrator s-a autopropus presedinte ,a format un CE cu cativa acoliti din bloc ,fara stirea ... (vezi toată discuția)
Salarii asociatie proprietari/numire cenzor poplexandru poplexandru Buna ziua, Timp de 4 ani, mai exact pana în 06.2020, președintele, casierul, administrator tehnic(ce reprezinta-exista undeva în lege?), responsabili scara ... (vezi toată discuția)
Abuz dezvoltator in asociatia de proprietari fiordul fiordul Dezvoltatorul care detine un numar majoritar de voturi in asociatia de proprietari, a decis in cadrul adunarii generale sa voteze marirea preturilor de ... (vezi toată discuția)