Casa va lamuresc poate nu ati inteles bine cazul meu Am fost acuzat de un accident cu vătămare corporală si fuga de la locul accidentului de si nu sa intamplat accident m-am batut cu cineva care mia zis sa opresc si persoana aceia dupa ce am plecat sa dus la o trecere de pietoni si a chemat salvarea precum ca las fi lovit pe trecere mi sa loat permisul si mia dat dovadă fara drept de circulatie si am fost la poliție a doua zi cu persoana care m-am batut si si a retras plangerea persoana vatamata nu are nici o zi de spitalizare nimic ce pot sa fac va rog lamuritima ca nu stiu ce sa fac si unde sa apuc ce se intampla cu permisul o sa mil anuleze sau cum. Multumesc frumos!
Andreea Dana Fodor a scris:
Legea nu prevede o durata, dar va pot spune că durează destul de mult pentru că, deși persoana vătămată și-a retras plângerea, totuși trebuie efectuata o expertiză medico-legală pentru a determina numărul de zile de îngrijiri medicale pe care l-a necesitat persoana vatamata.
Daca raportul de expertiză medico-legală indica cel puțin 1 zi de îngrijire medicală, in principiu, se va retine săvârșirea infracțiunii de părăsire a locului accidentului.
Daca se retine săvârșirea acestei infracțiuni, va fi necesară audierea martorilor.
Într-un dosar recent cu același obiect, urmărirea penală a durat aproximativ 2 ani. Am formulat contestație privind durata procesului și instanța a fixat termenul până la care trebuie finalizată urmărirea penală. Dar aceasta contestație poate fi introdusă după cel puțin 1 an de la data inceperii urmăririi penale.