In vederea punerii in miscare a actiunii penale, cand numarul .de ingrijiri medicale din certificatul medico legal este cuprins intre 10 si 60 de zile este necesara plangerea prealabila, care se depune in termen de 2 luni, pentru incadrarea juridica a faptei.
Constatarea leziunilor traumatice se face înainte de dispariţia leziunilor externe, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data producerii (art.15, lit.b din Ordin nr. 1134/2000); certificatul medico-legal se eliberează persoanei examinate în termen de maximum 7 zile de la examinare sau de la depunerea rezultatelor examenelor clinice şi paraclinice indicate de medicul examinator (art.18 din Ordin nr. 1134/2000).
Din postarea userului rezulta ca s-a incadrat deja fapta in vatamare corporala din culpa ?
Infractiunea face parte din grupul infractiunilor contra integritatii corporale sau sanatatii este reglementate de sectiunea II, cap. I, t. II, art. 184, C. pen., partea speciala si
consta in savarsirea din culpa a unei lovituri sau a unor acte de violenta sau a oricarei alte fapte prin care s-a pricinuit unei persoane o vatamare ce a necesitat, pentru vindecare, ingrijiri medicale mai mult de 10 zile, precum si fapta din culpa prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita, pentru vindecare, ingrijiri medicale de cel mult 60 de zile.
Daca in certificatul medico-legal sunt mai mult de 60 de zile de ingrijiri medicale, actiunea penala e pusa in miscare , prin urmare , nu e necesare plangerea penala prealabila .
Mai multe detalii puteti afla si de aici:
[ link extern ]
Succes!