avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare terenuri după termenul legii 18
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare terenuri după termenul legii 18

Bună!
Avem terenuri în trei locuri (moștenire din partea mamei) pe care tatăl meu le-a revendicat după revoluție doar fizic, iar o vreme terenurile au fost într-o asociație care s-a constituit după desființarea CAP-urilor iar după o vreme asociațiile respective s-au desființat și după acestea urmând ca tatăl meu să le lucreze în regie proprie dar nefiind în relații foarte bune cu fratele mamei nu au cerut titlu de proprietate nici familia mea pe terenurile folosite de noi nici fratele mamei pe cele pe care le-au lucrat ei!
Eu nu am avut multe cunoștințe despre terenuri decât cu câțiva ani înainte de moartea tatălui meu care a decedat în 2016 și aceste terenuri au rămas nerevendicate oficial iar cererile de revendicare la legea 18 am înțeles că a avut termen de depunere în 2005, iar acum am descoperit terenurile la registrul agricol de la data colectivizării din 1962 pe numele bunicilor din partea mamei, însă acum nu mai știu care ar fi cadrul legal de a intra oficial în posesia lor!?
Am încercat prin legea uzucapiunii însă mi-s-a comunicat de către domnul avocat că nu este posibil pentru motivul că terenurile sunt la dispoziția comisiei de aplicare a legii fondului funciar, motiv pentru care am și renunțat la această cale pentru moment!
Acum aș dori un sfat din partea persoanelor cu experiență din acest forum care au avut cazuri similare, să știu care ar fi cea mai bună cale pentru rezolvarea acestei probleme!
Am discutat cu unele persoane acest caz și am rămas foarte surprins să aflu că mai sunt și alte familii care au aceeași problemă, neștiind nici aceștia să mă îndrume motiv pentru care m-am gândit să întreb și aici!
Vă mulțumesc anticipat pentru sfaturile acordate!
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2021
bvlucretiu, utilizator

Alte discuții în legătură

Uzucapiune bvlucretiu bvlucretiu Bună! Folosesc(familia mea) un teren (ca teren agricol) de imediat după revoluție, teren care a aparținut unui frate de a lui străbunicul care nu a avut ... (vezi toată discuția)
Proprietar demolat/ expropriat de comunisti - nedespagubit Elisabeth58 Elisabeth58 Proprietar demolat/ expropriat de comunisti - NEDESPAGUBIT Multa sanatate va doresc tuturor! In anul 1975, tata si cu mine am fost mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Cum se poate obtine Titlu de proprietate in speta: x foloseste fara acte un teren din 1920. Dupa deces, din 1940 succesorii folosesc terenul tot ... (vezi toată discuția)