avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, este o intrebare referitoare la pensia de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, este o intrebare referitoare la pensia de urmas sotul ...

Buna ziua, este o intrebare referitoare la pensia de urmas
sotul supravietuitor este pensionar cu 43 de ani vechime, cu o pensie de 1300 lei, Din luna mai 2021 are certificat de handicap grad 2 accentuat (navazator)
Sotia tot pensionara, a decedat in noiembrie 2019, Au fost casatoriti 44 ani. Sotul poate solicita pensie de urmas? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 22 Iunie 2021
Soțul supraviețuitor care are dreptul la o pensie proprie și îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru obținerea pensiei de urmaș după susținătorul decedat poate opta pentru cea mai avantajoasă pensie.

În sistemul public de pensii o persoană poate beneficia de o singură categorie de pensie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate primire pensie urmas dupa sot - fost cadru mi Ileana_C Ileana_C Buna ziua, As dori sa stiu daca pot opta pentru pensie de urmas dupa sotul meu care a fost pensionar MI.Mentionez ca in prezent am varsta de 56 ani si 2 luni ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas dupa sot antoaneta12 antoaneta12 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: 1. Sotul a decedat in data de 27.10.2018 si era pensionar cu drepturi depline avand o pensie de 1.300 ... (vezi toată discuția)
Refuz acordare pensie urmaș emil.calarasu emil.calarasu Anul trecut, în 2019, Casa locală de Pensii a sectorului 1 a respins cererea unui pensionar de acordare a pensiei de urmaș soțului rămas în viață, pe ... (vezi toată discuția)