avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cedare parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cedare parti sociale

Buna ziua ,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legat de cedare parti sociale in cazul in care asociatul Unic al unei societati cedeaza peste 60% din partile sociale dupa depunere bilant si repartizare partiala a profitului in dividende . Noul acctionar majoritar are dreptul la dividendele din anul anterior cat si la profitul ramas nerepartizat din anii precedenti din data contractului de Cesiune parti sociale ?
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:32, 22 Iunie 2021
Dividendele rezultate din acea repartizare partiala a profitului anului 2020 si alti ani precedenti raman asa cum au fost hotarate de adunarea genera de la data respectiva. Noul asociat va putea primi dividende dupa data modificarilor de la registrul comertului privind asociatii si numai corespunzator procentului detinut din capitalul social, doar din restul de profit provenit din 2020 si alti ani precedenti ramas nerepartizat si care poate fi repartizat in exercitiile financiare viitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare dividende dupa cesionare parti sociale Ruks18 Ruks18 Reformulez,poate ma ajuta cineva, pls :) Daca un asociat cedeaza partile sale sociale celuilalt, acesta devenind asociat unic va proceda la distribuirea de ... (vezi toată discuția)
Repartizarea profitului marius2009 marius2009 am un srl cu asociat unic. Daca in 2009 cand aproba bilantul anului 2008 distibuie la dividende doar o parte din profitul lui 2008 de ex. 50% si diferenta o ... (vezi toată discuția)
Distributie dividente Emiliap Emiliap Daca AGA a unui SRL hotaraste cu ocazia aprobarii bilantului in Martie distribuirea profitului anului precedent in procent de 40 %, restul de 60 % ramane ... (vezi toată discuția)