In cazul in care in anul 2009 nu mi-am efectuat toate zilele de concediu, am dreptul sa le iau in 2010 sau angajatorul poate refuza acest lucru(din cauza problemelor finanicare)?
Art. 141. - (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Multumesc frumos. M-am dus si eu cu Codul Muncii , cu acest articol dar mi s-a spus ca firma trece printr-o perioada foarte grea si ca nu sunt bani! Daca nu-mi convine pot sa plec in alta parte
Daca nu-i convine sa respecte legea sa vanda sau sa inchida afacerea.
Totusi abia a inceput anul, puteti solicita dreptul restant in cursul anului.
Art.40 (2) Angajatorului în revin, în principal, următoarele obligaţii:
c) să acorde salariaţilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din contractele individuale de muncă;
d) să comunice periodic salariaţilor situa ţia economică şi financiară a unităţii, cu excepţia informaţiilor sensibile sau secrete, care, prin divulgare, sunt de natură să prejudicieze activitatea unităţii. Periodicitatea comunicărilor se stabileşte prin negociere în contractul colectiv de muncă aplicabil.
V-a informat cu documente si argumente despre situatia financiara si ce proiecte are de redresare, altele decat cele care sa diminueze drepturile salariatilor?
Buna ziua
pycone80
sunt angajat al unei societati romane de 1 an jumatate,dar activitatea se desfasoara pe teritoriul frantei.in acest interval de timp nu am beneficiat de CO. ne ... (vezi toată discuția)