avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Socrii mei,au spus ca i-au dat casa cu act ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Socrii mei,au spus ca i-au dat casa cu act de vanzare-cumparare,nepotului ...

Buna ziua! Socrii mei,au spus ca i-au dat casa cu act de vanzare-cumparare,nepotului din partea fiicei,acum 40de ani,cand acesta era minor.Acum,dupa ce ambii au decedat si s-a facut succesiunea fara iesirea din indiviziune,am sunat notarul, sa-i cer lamuriri la continutul; ''3/4din casa si anexe,revin celor 2 mostenitori'' respectiv sotul meu si sora lui,la care dansul zice; eu am cautat la cadastru si nu este intalubata casa.INTREBARE. cum este posibil sa faci act vanzare-cumparare fara intabulare?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:57, 25 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In urma cu 40 de ani la incheierea actelor de v-c nu era obligsatorie intabularea la cadastru. Se cereau doar actele de proprietate.
Ok. si acum nefiind in cartea funciara,cadastru, cum se imparte totusi,ptr. ca pe certificatul de mostenitor,este in masa succesorala.Cine ne poate informa ,ptr. ca notarul...nu stie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie văzute și citite actele exact.
Mergeți la o consultație la un avocat sau la un alt notar.
Fără actele in fata, discutam pe de rost.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! se da urmatoarea situatie! tatal sotului meu (decedat) ... LeoRamona76 LeoRamona76 Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un ... (vezi toată discuția)
Rectificare partaj voluntar cintia cintia Buna Avem o problema si de 2 ani ne invartim intr-un cerc vicios si nu stim cum sa iesim.Pe titlul de proprietate original cu 3 nume-mama +2 surori,emis in ... (vezi toată discuția)
Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)