avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Valoarea minima a unei parti sociale (actiuni) in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Valoarea minima a unei parti sociale (actiuni) in cadrul unui SRL in 2021

Buna ziua,

As dori sa stiu care este valoarea minima a unei parti sociale in cadrul unui SRL? As vrea sa stiu daca poate fi setata la 0.01 lei sau valoarea minima este 1 leu pe parte sociala?

Am gasit acest comunicat insa nu imi e foarte clar din el daca prin partea cu capital social se intelege si parti sociale [ link extern ]

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adrianispas , utilizator 13:33, 27 Iunie 2021
Legea nr. 223/2020 a adus mai multe modificări la Legea societăților nr.31/1990, printre care si inlăturarea cerinței cu privire la capitalul social minim de 200 lei la constituirea unui SRL.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Asta da, am observat insa nu imi este clar daca este un prag minim pentru valoarea unei parti sociale. Inainte stiu ca era de 10 lei pe parte sociale.

Acum exista vreo limita? Este minim 1 leu pe parte sociala, poate fi setata valoarea unei parti sociale la 1 ban (0.01 lei)?

Multumesc!
Valoarea capitalului social al unei societati cu raspundere limitata nu poate fi mai mica de 1 leu, avand in vedere teza finala a art. 11 alin. (1) care stipuleaza faptul ca acesta se divide in parti sociale egale.

Comunicat 05 noimebrie 2020
[ link extern ]
Perfect, captitalul social nu poate fi mai mic de 1 leu.

Insa o parte sociala poate fi? Asta e de fapt ceea ce nu imi e clar.
O parte sociala poate fi mai mica de 1 leu ....insa, per total, valoarea capitalului social al unei societati cu raspundere limitata nu poate fi mai mica de 1 leu .... adica, minim 0.01. lei/parti sociale x 100 parti sociale
Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Cpital social sub zero ContSters213537 ContSters213537 Una dintre firmele la care am fost chemata la interviu are un capital social sub zero (-2,838,384). Cum sa interpretez aceasta valoare? (vezi toată discuția)
Parti sociale firma noua pdavid pdavid Buna ziua. Am si eu o intrebare. Impreuna cu cateva persoane detinem un teren pe care vrem sa dezvoltam un proiect. Vrem sa deschidem un SRL nou care sa ... (vezi toată discuția)
Marirea capitalului social ramona1986 ramona1986 Care este valoarea maxima a capitalului social in cazul unui S.R.L.? Daca are loc o marire de capital si se depaseste acest prag ce trebuie facut? (vezi toată discuția)