avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concurs anulat de instanță - vechime în muncă sau ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concurs anulat de instanță - vechime în muncă sau nu?

Bună ziua!
Aș vrea să vă prezint o speță - o primărie a organizat un concurs, pe care l-a câștigat contracandidatul meu, însă o parte dintre întrebările de la examen au fost dinafara bibliografiei, motiv pentru care instanța a anulat concursul. Până la pronunțarea deciziei definitive (mai mult de 1 an), contracandidatul meu a fost angajat și a ocupat postul respectiv.

Acum, primăria organizează din nou concurs pentru acel post, însă a modificat condițiile de participare, cerând minim 1 an vechime în specialitatea studiilor, pentru ca eu să nu mă mai pot înscrie.

Întrebarea este: timpul cât contracandidatul meu a fost angajat, în urma unui concurs declarat nul de instanță, se consideră vechime în specialitatea studiilor? Mi se pare o situației absurdă și nu știu cum aș putea proceda.

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:45, 3 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, e o situatie absurda, dar trebuie sa recunoasteti si dvs. ca acea persoana, contracandidatul dvs., chiar a lucrat 1 an in campul muncii, deci este si mai absurd sa nu i se considere vechime in munca. Pe de alta parte ...e greu sa promovezi acolo unde nu esti dorit.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2021
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere vechime studii privat vs bugetar cristiis cristiis Acum o luna am adresat o intrebare catre ANFP la care am primit un raspuns dar oarecum pe langa subiect. Incerc de mai mult timp, cu mai multe persoane ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic numit in functie publica - concurs nutzy nutzy sunt angajata la o primarie ca si consilier juridic si acum trebuie sa ma pregatesc sa dau exam de trecere in treapta superioara de salarizare, ca functionar ... (vezi toată discuția)
Salariul unei persoane care exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere viorina67 viorina67 Un functionar public din cadrul unei Primarii municipale ,inspector as. 1 care pana in dec .2011 a avut salariul de incadrare 976 lei, a dat examen pentru ... (vezi toată discuția)