Bună ziua!
Aș vrea să vă prezint o speță - o primărie a organizat un concurs, pe care l-a câștigat contracandidatul meu, însă o parte dintre întrebările de la examen au fost dinafara bibliografiei, motiv pentru care instanța a anulat concursul. Până la pronunțarea deciziei definitive (mai mult de 1 an), contracandidatul meu a fost angajat și a ocupat postul respectiv.
Acum, primăria organizează din nou concurs pentru acel post, însă a modificat condițiile de participare, cerând minim 1 an vechime în specialitatea studiilor, pentru ca eu să nu mă mai pot înscrie.
Întrebarea este: timpul cât contracandidatul meu a fost angajat, în urma unui concurs declarat nul de instanță, se consideră vechime în specialitatea studiilor? Mi se pare o situației absurdă și nu știu cum aș putea proceda.
Justitiarul711
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, e o situatie absurda, dar trebuie sa recunoasteti si dvs. ca acea persoana, contracandidatul dvs., chiar a lucrat 1 an in campul muncii, deci este si mai absurd sa nu i se considere vechime in munca. Pe de alta parte ...e greu sa promovezi acolo unde nu esti dorit.