avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa Radio
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa Radio

Buna ziua! LA MULTI ANI!
Recent am primit un telefon de la SRTV ca sunt restant din 2007 cu suma de cca. 360 lei la taxa radio. Pana acum nu am primit nimic oficial ca am de plata o asa taxa. Eu am un SRL cu sediul in apartamentul in care locuiesc si platesc taxa radio pe numele meu de persoana fizica, prin factura ENEL, tot eu fiind si administratorul sociatetii. Este firesc sa platesc la aceeasi adresa doua taxe pentru acelasi beneficiar?!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: logicplayer , utilizator 17:57, 16 Februarie 2010
La Multi Ani!
Am primit si eu asa ceva. Aveti un contract cu ei pentru asa ceva? Normal ca e nefiresc, dar ...
Prin decizia nr. 2103, din 9 aprilie 2009, in dosarul 1428/33/2008, ICCJ a respins ca nefondat recursul declarat de Guvernul Romaniei si a anulat ca netimbrat recursul formulat de Societatea Romana de Radiodifuziune, in procesul prin care o firma din Cluj a cerut anularea taxei radio-TV.

Potrivit articolului 23 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, “hotararile judecatoresti definitive si irevocabile prin care s-a anulat, in tot sau in parte, un act administrativ cu caracter normativ sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor.”

Sunt astfel anulate, incepand cu data de 9 aprilie 2009, prevederile cuprinse in articolul 3, alineatul 1 din Hotararile de Guvern nr. 977 si 978 din 2003, astfel ca microintreprinderile care nu detin mijloace tehnice de receptionare a informatiei radio-TV nu vor mai fi obligate sa achite taxa instituita de lege pentru aceste servicii.

Sursa:
www.avocatnet.ro/content/art...
Va anunt eu maine, sau cand o sa am ceva concret.
Maine am doua dosare la JS4, ale sorei mele, care are 2 firme.Are calitatea de parat, obiectul fiind pretentii.Ma judec cu Societatea Romana de Radiodifuziune.
Am fost ieri la termen.Nu au timbrat, motiv pt care instanta din oficiu a ridicat exceptia netimbrarii.Pe fond am solicitat anularea pt netimbrarea cererii.
Nu au ce face , se joaca, numai ca daca indraznesc sa declare recurs, o sa le cer cheltuieli de judecata, suficiente , cat sa nu mai aiba chef de joaca.
Doamna avocat Margareta Stanciu ne puteti tine la curent cu evolutia procesului? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Taxa radio-tv persoane juridice toma.a toma.a buna ziua,am inteles ca taxa radio-tv pentru pesoane juridice s-a desfiintat,dar in continuare vin facturile de energie electrica cu taxa inclusa(in cazul meu ... (vezi toată discuția)
Sa facut dreptate!firmele nu mai sunt obligate sa plateasca taxa radio-tv Marian Turtoi Marian Turtoi I=D>n sfarsit s-a facut dreptate,comerciantii nu mai platesc biruri catre Societatea de stat (si la propriu si la figurat)TVR si RADIO.Sa vedem cine va ... (vezi toată discuția)
Audiovizual Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Platesc taxa de radiodifuziune pe persoana fizica. Zilele trecute mi a sosit o instiintare de plata a taxei, pe persoana ... (vezi toată discuția)