avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Suntem un grup de asistenți personali care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Suntem un grup de asistenți personali care am acționat ...

Buna ziua. Suntem un grup de asistenți personali care am acționat în judecată DGASPC sector 4 pentru acordarea sporului de 15 %pentru condiții vătămătoare. Acest spor s-a câștigat anul trecut în iunie definitiv în instanta. DGASPC a înțeles din aceasta decizie că trebuie să ne acorde retroactiv de la începutul procesului până la finalizare acest spor (cam 2 ani a durat procesul) și atât, deși în decizie spune că trebuie să îl dea in permanenta. Menționez că acest spor pentru condiții vătămătoare exista la nivelul DGASPC sector 4 pentru toți angajații mai puțin asistenții personali din momentul apariției legii prin care se acordă acest spor. Ce putem face noi in continuare când o instituție a statului nu i- a in considerare o hotărâre judecătorească definitivă????
Am incercat varianta executării silite, dar nu vor sa pună la dispoziția avocatului și expertului contabil contractele de munca. Itm-ul refuza sa ne pună la dispoziție contractele cerandu-ne sa le luam tot de la DGASPC , iar ei nu pot decât să îi amendeze in caz de refuz. Și tot stam și trimitem hârtii peste hârtii și așteptăm răspunsuri în așa zisele termene legale iar acces în aceste instituții care ar trebui sa fie in slujba cetățeanului nu avem. Totul se face online....Am ajuns sa ne luptam cu morile de vânt.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 5 Iulie 2021
ITM-ul nu are niciolegatura cu c.i.m. incheiate de DGASPC ... Acestea nu se depun / nu se inregistreaza la ITM.

Dvs nu ati primit o copie de pe c.i.m.?
Ultima modificare: Duminică, 4 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Avem copii de pe c.i.m, dar intre timp au mai intervenit diferite acte adiționale pe care nu toți le aveam . Aveam nevoie de o situație centralizata pentru a putea expertul contabil sa ne calculeze diferența pe care o au sa ne dea în acești 2 ani de când a început procesul până la final, pentru că ei au calculat niste sume derizorii în jur de 1300 lei pe care ii dau in 5 ani.
Potrivit art.7 alin.3 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia copii ale documentelor existente în dosarul personal, în termen de 15 zile lucrătoare de la data solicitării.

HG 905/2017
art.7
.....
(5) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei încălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (3) - (6).

(6) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.am avut un contract pe perioada determinata de 6 luni ... raluca_01 raluca_01 Buna ziua.Am avut un contract pe perioada determinata de 6 luni iar angajatorul nu vrea sa îmi elibereze la sfârșit decizia de încetare a contactului de ... (vezi toată discuția)
Intarziere contract de munca ElenaD1 ElenaD1 Buna ziua! Incepand cu data de 09/06/2018 imi desfasor activitatea, ca si angajat, in cadrul unei firme. In prima zi mi-au cerut documentele necesare ... (vezi toată discuția)
Contract PR07ON PR07ON Am pierdut contractul de la fostul loc de munca iar angajatorul refuza sa mi.l ofere. Care sunt pasii legali pe care ii pot urma ? (vezi toată discuția)