avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Pentru montarea camerelor de supraveghere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Pentru montarea camerelor de supraveghere la o Asociatie ...

Buna ziua!
Pentru montarea camerelor de supraveghere la o Asociatie de Proprietari trebuie acordul a 50%+1 sau 100%?
In care lege se precizeaza acest lucru?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:01, 7 Iulie 2021
67% din numarul total al proprietarilor (nu neaparat membri) iar legea este 196/2018.
50%+1

@latka conform carui articol poate vota un proprietar care nu are si calitatea de membru al asociatiei?desigur in acest caz care e o investitie reparatii/imbunatatiri
E vorba de art. 51 (se cere acordul a 2/3 dintre proprietari, nu membri) si asta se foloseste in cazul unui sistem de supraveghere video, mai ales ca are impact asupra tuturor proprietarilor, fie ei membri sau nu.. Deci e exact cum am spus, 67% si nu 50%+1.
[ link extern ] /
Daca cititi cu atentie,se precizeaza ca pentru instalare sistem supraveghere la bloc este necesar acordul tuturor proprietarilor
Daca citeati cu atentie acest topic, ati fi observat ca problema nu intereseaza din punct de vedere GDPR, ci ca investitie (modernizare) din punct de vedere al legii 196/2018.

Si daca ati fi citit, de-a lungul timpului, cum se pune problema si din punct de vedere GDPR, ati fi aflat ca nu este necesar acordul tuturor proprietarilor, ci se poate invoca, de cele mai multe ori, interesul legitim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. locuiesc intr-un bloc cu 8 apartamente si 5/8 sunt ... Cleop Cleop Buna ziua. locuiesc intr-un bloc cu 8 apartamente si 5/8 sunt de acord cu montarea camerelor de supraveghere, ceea ce inteleg ca este suficient conform regulii ... (vezi toată discuția)
Montare camare video la bloc - 95% din locatari de acord Alex_29 Alex_29 Montare camare video la bloc - toti locatarii sunt de acord in afara de 2. Se poate aplica o regula a majoritatii sau invoca vre-un articol de lege prin care ... (vezi toată discuția)
Instalatie sistem video in partile comune ale blocului Roxana S. Roxana S. Buna seara! Asa avea nevoie de suportul vostru in ce priveste instalarea unui sistem de supraveghere video in partile comune ale blocului (intare bloc, lift ... (vezi toată discuția)