avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreau sa preiau un SRL cu datorii la buget
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreau sa preiau un SRL cu datorii la buget

Buna ziua.

SRL cu asociat unic si datorii la buget. Vreau sa preiau aceasta firma cu tot cu datorii, urmand sa le achit in 2-4 luni.

Pana acum ceva vreme stiu ca se cesionau partile sociale in 2 pasi (majorare capital si apoi cesiune) pentru a se evita pierderea de timp cu eventuale opozitii. Recent am inteles ca nu mai sunt necesari cei 2 pasi, ci se poate face preluarea direct.

ANAF-ul va face opozitie la preluare? Ma pot astepta la vreun control imediat dupa preluare? Vedeti alte probleme?

Nu este nimic incorect sau nelegal; vreau doar sa stiu la ce sa ma astept sau daca am alta varianta.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri si sugestii,
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2021
mihai3587, utilizator

Alte discuții în legătură

Opozitie la cesiune parti sociale ? eugen82 eugen82 sint asociat unic in SRL si doresc sa cesionez o parte din actiuni unei alte persoane pe care am numit-o recent administrator am inteles ca cesiunea se face ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale busywoman busywoman Buna seara,sunt asociat unic al unui srl si as dori sa cedez partile sociale ,sa ies cu totul din acest srl ,persoana care preia srl-ul este de acord sa preia ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social si retragere din soc prin aceeasi decizie? sebirelli sebirelli Buna. Se poate cesiona un srl prin acceasi decizie a asociatului unic prin care se stipuleaza majorarea capitalului prin coptarea in societate a altor 2 ... (vezi toată discuția)