Bună ziua
As avea nevoie de mai multe detalii privind legea 76/2002 cu privire la prima de instalare. Eu și soțul ne am reîntors în România după ce am lucrat în uk mai mult de 3 ani. Am citit ca trebuia sa fim încadrați ca și șomeri și apoi în momentul în care ne angajam puteam sa luam niște bani nerambursabili. Ideea este ca soțul s a angajat dar el nu a fost încadrat ca și șomer
Mai poate aplica pentru acei bani? Sau unde as putea sa aflu mai multe detalii!
Mulțumesc
Legea 76/2002
Art. 76^1
(1) Prima de instalare se acordă și persoanelor de cetățenie română care și-au exercitat dreptul la liberă circulație a lucrătorilor în spațiul Uniunii Europene și Spațiul Economic European pe o perioadă de cel puțin 36 de luni, în cuantumurile stabilite la art. 75 alin. (2)-(4) și cu respectarea condițiilor prevăzute la art. 75^1 și 76.
(2) Dispozițiile alin. (1) se aplică persoanelor în situația întoarcerii la domiciliul de pe teritoriul României sau la noul domiciliu ori reședință pe care îl/o stabilesc pe teritoriul României și se încadrează în muncă în localitatea de domiciliu/reședință sau în localitățile învecinate acesteia, iar localitatea respectivă se află în una dintre zonele prevăzute în Planul național de mobilitate, potrivit art. 75^1 alin. (2).