avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit bancar

buna seara,in urma cu 1 an am solicitat un credit de la o banca pe 10 ani.
Anul trecut am trecut printr-o perioada mai grea si nu am avut cu ce achita urm.rata si astfel am intarziat cu plata timp de 45 zile.Am fost contactata pt.a achita suma,dar dupa 2 luni m-au anuntat ca trebuie sa achit intreaga suma din ctr.,astfel vor executa silit bunuri din locuinta personala.Nu stiu cum ar fi posibil asa ceva,va rog lamuriti-ma ca nu inteleg,odata ce contractul a fost semnat pe 10 ani.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 20:34, 7 Ianuarie 2010
In primul rand trebuie sa va uitati la clauzele contractuale ce prevad in situatia in care dvs. nu achitati la timp o rata, doua sau trei la data scadenta. Daca in cluazele contractului se prevede o atare sanctiune(desi nu cred) banca poate solicita executarea silita.
In situatia in care, prin absurd, ar exista o asemenea stipulatie banca poate sa va execute silit.

Dvs.cred ca ar trebui sa mergeti la banca , sa solicitati care este debitul si chiar daca acestia nu va primesc direct suma de bani restanta, constituita din rate neplatite si penalitati, puteti sa o consemnati la CEC sau prin intermediul altei banci la dispozitia bancii creditoare.
Oricum executarea silita nu se va putea face fara incuvintare de la instanta de judecata care este obligata sa va citeze. In acesta situatie in care veti fi citata prezentati ca proba documentul din care rezulta ca ati achitat debitul si ca executarea silita solicitata de creditoare este neintemeiata.


Totusi cred ca restanta dvs. este mult mai mare de 45 de zile.

Va recomand sa apelati la un mediator bancar sau la un mediator autorizat care va poate ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare girant niculaucarmen niculaucarmen speta este urmatoarea: la data de 31.05.2005, o persoana fizica a solicitat un credit nevoi personale la o Cooperativa de credit, acesta fiind rambursat pe ... (vezi toată discuția)
Obligare banca reziliere contract de credit Pusica Pusica Contract de credit ipotecar, incheiat de soti cu banca, pentru investitie reamenajare imobil proprietatea parintilor, contract incheiat in 2004. In anul 2008, ... (vezi toată discuția)
Executare silita ionmarius03 ionmarius03 Buna ziua, va adresez si eu o intrebare. Acum 7 ani am facut un credit din care am putut sa platesc doar 4 ani, deoarece apoi am ramas fara servici, ulterior ... (vezi toată discuția)