avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Nu mai pot munci pentru ca îngrijesc pe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Nu mai pot munci pentru ca îngrijesc pe mama mea, ...

Bună ziua! Nu mai pot munci pentru ca îngrijesc pe mama mea, cu handicap grav, permanent. Are decizie de pensionare handicap grav permanent. Doresc sa știu cum procedez pt a beneficia de calitatea de coasigurat medical. Pot dovedi ca nu am surse proprii de venit. Unde sa ma adresez și ce documente trebuie sa depun? Și, dacă este necesara semnătura mamei?? Pentru ca ea are forma grava de Alzheimer. Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: crista209 , utilizator 07:02, 14 Iulie 2021
Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Asadar, copIii nu pot fi coasigurati ai parintilor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ Florentina deacu

Buna ziua! verificati daca in decizia de pensionare handicap grav mama dvs are trecut cu insotitor permanent..daca este bifat atunci dvs va puteti face angajarea la primaria de care apartine mama dvs. ca insotitor..si in acest caz, ca insotitor sunteti asigurata..deoarece veti plati asigurarile de sanatate...
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat AdriannaTatar AdriannaTatar Daca Mama este pensionarea, poate sa coasigure un copil care nu lucrează?daca da ,,,atunci ce acte ii trebuie si unde trebuie sa le depună (vezi toată discuția)
Coasigurat Angel06 Angel06 Buna seara. As dori sa stiu,daca este adevarat,ca mama mea nu ma poate lua ca si coasigurat din cauza faptului ca eu nu mai am acelasi nume de familie cu al ... (vezi toată discuția)
coasigurare andralav04 andralav04 Părintele pensionar poate lua coasigurat pe copilul sau? (vezi toată discuția)