avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate la redobandirea cetateniei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate la redobandirea cetateniei

Buna ziua,
Sotia mea a redobandit cetatenia romana si trebuie sa isi faca carte de identitate. Pentru cartea de identitate standard e nevoie ca certificatul de nastere strain sa fie transcris la Starea Civila din judetul meu Galati, insa programarea online e peste 10 luni.
Ne-am gandit la o carte de identitate provizorie, aceasta scriind in lege ca o poti face atunci cand iti lipsesc acte precum certificatul de nastere.
Totusi am fost refuzati la evidenta populatiei Galati pe motiv ca nu avem certificat de nastere romanesc.

Intrebarile mele sunt:

1. Atata timp cat poti demonstra identitatea si cetatenia romana, de ce nu poti face o carte de identitate provizorie? Nu cumva cei de la Evidentq Populatiei Galati nu cunosc legea?
2. Exista alt mod de a obtine un act de identitate?
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2021
eugen_2, utilizator

Alte discuții în legătură

Acte carte de identitate provizorie irinabob irinabob buna ziua,care sunt documentele necesare ptr schimbarea cartii de identitatea,stiu ca e nevoie sa-mi fac una provizorie deoarece certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)
Am dreptul de a fi angajata? Iriszzz Iriszzz Buna ziua, Daca sunt cetateana straina, cu permis de sedere temporarara pe teritoriul Romaniei (sunt studenta), pot fi angajata in Romania? Mentionez ca este ... (vezi toată discuția)
Dreptul la studii al copiilor cetateni straini nonny84 nonny84 Buna ziua, de ceva vreme cumnata mea se confrunta cu o problema. A fost casatorita in Spania cu un cetatean spaniol si au avut un copil. Dupa divort, copilul a ... (vezi toată discuția)