avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Comunicari nesolicitate Buna ziua, Am deschis o ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Comunicari nesolicitate Buna ziua, Am deschis o companie de telecomunicatii ...

Comunicari nesolicitate

Buna ziua,

Am deschis o companie de telecomunicatii si intermediere telefonica, iar pentru a face reclama companiei doresc sa trimit email-uri personalizate catre diverse companii terte (pe adresele de email gasite pe site-urile lor) in care sa promovam serviciile pe care le-am putea oferi pentru companiile respective.

Avand in vedere ca email-urile ar fi comunicari comerciale nesolicitate, iar adresa de email a destinatarului nu am primit-o direct de la persoana respectiva, ci am luat-o de pe site-ul lor oficial, este legal sa le trimitem email-uri nesolicitate?

Exista vreo modalitate in care am putea contacta companii pentru a le prezenta ce le putem oferi si sa fim in temeiul legii?

Multumesc anticipat,
Multa stima!
Buna ziua,
Eu nu as incepe sa "bombardez" companiile cu mail-uri in care le spun ce pot face.... ci as cere o intrevedere cu un reprezentant al acesteia la care as merge cu o oferta...
Buna ziua,
Multumesc de sfat, o sa fac asta pentru firmele locale. Insa intrebarea era pentru firmele din afara judetului in care locuiesc si pentru companiile din afara tarii, aflate sub protectia GDPR-ului
Nu cunosc aspectele legale dar ceea ce am scris ai sus pe poate aplica si firmelor care sunt departe si ajungi fizic mai greu...
Intrevederea se poate tine si on-line, sunt o gramada de aplicatii prin care se poate face asta...
Si apoi va puteti deplasa la firma, daca aveti un feedback pozitiv...
Buna ziua,

Va trebui acordul detinatorului e-mailului pentru a transmite oferte comerciale/ newsletters, altminteri, incalcati normele GDPR.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2021
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind comertul electronic si spam-ul andrei2005 andrei2005 Buna seara, Conform legii 365/2002, modificata prin legea 121/2006 privind comertul electronic (prin email), art. 6 - comunicari comerciale - se considera ... (vezi toată discuția)
E-mail spam Istvan73 Istvan73 Buna ziua! Care sunt criteriile unei scrisori de intentie / oferta, ca sa fie legal, sa nu fie considerat spam? Si daca este vorba de o adresa de e-mail pe un ... (vezi toată discuția)
Spam-ul cel de toate zilele... ciprian_ntz ciprian_ntz Stiu ca exista 1001 de subiecte create pe aceasta tema, le-am citit aproape pe toate... insa tot nu imi este clar. Poate cineva pana la urma sa delimiteze ... (vezi toată discuția)