avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculare masina deja inmatriculata in Germania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculare masina deja inmatriculata in Germania

Buna ziua,
am cumparat o masina din germania, i-am facut inmatricularea, asigurare pe 1 luna acolo si am venit cu ea pe roti in Romania.
Aici m-am programat la RAR, am tradus actele din Germania si incerc sa o inscriu la taxe locale si sa fac ce se recomanda pe site-ul DRPCIV.
Am cateva nelamuriri:
- dupa inregistrarea la taxe si impozite si obtinerea certificatului de TVA, ce fel de inmatriculare trebuie sa fac? mai trec prin numere rosii sau pot face direct inmatricularea definitiva, in conditiile in care sunt tot eu proprietarul? sunt aceleasi acte?
- e ok asigurarea de Germania care inca mai e valabila sau tb RCA de Romania special pt inmatriculare?
- actele de proprietate cerute sunt cele obtinute in Germania (factura) sau altele obtinute de la autoritatile locale din Romania in urma inregistrarii la taxe si impozite?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2021
Ivico, utilizator

Alte discuții în legătură

Cumparare si inregistrare masina din gemania mariantrifan mariantrifan Am si eu ceva nelamuriri cu privire la cumpararea si inscrierea unei masini SH din Germania. Am gasit sa cumpar o masina, o iau de la un dealer autorizat cu ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta nu o pot scoate de la impozit. Mihai1081 Mihai1081 Buna ziua. Anul acesta in februarie am venit din Germania in concediu in Romania cu un autoturism proprietate personala inregistrat in Germania cu toate taxele ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpăr masina din judetul x eu fiind in judetul y. ... muresan504 muresan504 Vreau sa cumpăr masina din judetul X eu fiind in judetul Y. Cum procedez sa vin cu masina pe roti in aceasi zi? Locuiesc in Baia Mare iar masina se afla in ... (vezi toată discuția)