avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariatei, functionar public, care anul acesta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariatei, functionar public, care anul acesta implineste 64 ...

Salariatei, functionar public, care anul acesta implineste 64 de ani, careia i s-a prelungit, deja, la cerere, raportul de serviciu de 3 ori, i se mai poate aproba continuarea activitatii pana la implinirea varstei de 65 de ani?
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: VivieneV , utilizator 13:13, 20 Iulie 2021
Nu i se mai poate prelungi activitatea daca s-a atins maximum de 3 ani peste vârsta standard de pensionare.
Asa stiam si eu, dar am inteles faptul ca, urmare a doua decizii ale Curtii Constitutionale, pentru a evita orice discriminare, se poate prelungi pana la implinirea varstei de 65 de ani. Fiind cazuri castigate, intr-un eventual proces i s-ar da castig de cauza
CCR : .... art. 517 alin. (1) lit. d) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, excepție ridicată de ..... în Dosarul nr. 3900/30/2018 al Tribunalului Timiș - Secția de contencios administrativ și fiscal, și constată că acestea sunt constituționale în măsura în care sintagma „condiții de vârstă standard“ nu exclude posibilitatea femeii de a solicita continuarea exercitării raportului de serviciu, în condiții identice cu bărbatul, respectiv până la împlinirea vârstei de 65 de ani."
F. public invoca faptul ca isi poate continua activitatea inca un an, deci pana la implinirea varstei de 65 de ani. mai mult decat atat, opineaza ca nici nu este nevoie de acordul conducerii, continuarea activitatii pana la 65 de ani fiind un drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O femeie ( funcționar public) poate depune simultan cerere pentru ... DANYDANA65 DANYDANA65 O femeie ( funcționar public) poate depune simultan cerere pentru continuarea activității până la vârsta de 65 de ani și dosarul pentru pensionare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca o persoana are dreptul sa se pensioneze in luna ... laura1964 laura1964 Buna ziua! Daca o persoana are dreptul sa se pensioneze in luna martie mai poate cumula pensia cu salariul ( pana la 01.09.2024) cand se aplica noua lege a ... (vezi toată discuția)
Amanare pensionare in baza deciziei ccr MariaIrina79 MariaIrina79 Curtea Constituţională a României (CCR) a decis marţi 5 iunie 2018 că femeile trebuie să aibă dreptul să continue activitatea până la împlinirea ... (vezi toată discuția)