avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mandat Președinte de Asociație de proprietari. În ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mandat Președinte de Asociație de proprietari. În urma voturilor ...

Mandat Președinte de Asociație de proprietari.
În urma voturilor din A.G. am fost ales cu un număr mare de voturi ca Președinte de asociație. Este nevoie să semnez mandatul, sau ajunge procesul verbal întocmit la A.G. pentru a fi pus în această funcție? Pot informa administrația de faptul că rumegând la rece, am decis că nu vreau să fiu Președinte de asociație, și că refuz să semnez mandatul? Sau este deja prea târziu și trebuie să mă lupt pentru a demisiona ? Vă mulțumesc anticipat pentru un răspuns rapdi!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:11, 16 Iulie 2021
prin AG s-a luat decizia/votat sa ocupati pozitia e presedinte al asociatiei
prin semnarea contractului de mandat, practic sunteti investit in aceasta functie
ctr de mandat e un contract intre parti si poate fi asimilat cu un ctr de munca(daca refuzati semnarea unui contract de munca,firma nu va poate angaja fortat.....asa si cu aceasta functie)

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
prin semnarea contractului de mandat, practic sunteti investit in aceasta functie

temeiul legal al alegerii in functia de reprezentant legal al asociaiei de proprietari este hotararea adunarii generale
NCC
CAPITOLUL IX
Contractul de mandat
SECȚIUNEA 1
Dispoziții comune
Art. 2.009. -
Mandatul este contractul prin care o parte, numită mandatar, se obligă să încheie unul sau mai multe acte juridice pe seama celeilalte părți, numită mandant.

Daca ati hotarat sa nu exrcitati responsabilitatea aferenta functiei de reprezentant legal al asociatiei de proprietari,va revine dreptul sa comunicati oficial ca din motive ...intelegeti sa renunutati a presta activitati in numele asociatiei de proprietari si nu doriti sa exercitati responsabilitati ca si presedinte de asociatie de proprietari
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2021
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul montării apometrelor gabriela constantinescu gabriela constantinescu Acte necesare pentru semnarea contractului de montare apometre la bloc intre A.P. și firma de apometre? Am nevoie de numărul art. de lege care spune clar ... (vezi toată discuția)
Salariul membrilor comitetului executiv Niculescu Gella Niculescu Gella Bună seara! In cadrul asociației de proprietari din care fac parte a avut loc o ședință de adunare generală și a fost ales un nou președinte și un ... (vezi toată discuția)
Mandat presedinte asociatie proprietari? oret20 oret20 Buna ziua, am si eu o intrebare!! suntem o asociatie de proprietari cu 30 apartamente, si avem un presedinte in functie ales timp de 15 ani consecutiv. Acest ... (vezi toată discuția)