avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Justificarea banilor din ctr de sponsorizare
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Justificarea banilor din ctr de sponsorizare

MESAJE TRIMISE TOATE

GEORGE-NEAGU, MODERATOR
07:16, Vineri, 16 Iulie 2021

Justificare sponsorizare
Bună ziua.
Va adresez și eu următoarele aspecte:
1.Ong primește săptămânăl 3000 RON Din 3 ctr de sponsorizare.
Cei 3000 RON sunt retrași săptămânăl de la bancomat.
Ong respectiv este implicat în ajutorarea Copiilor defavorizati.
Săptămânăl ong da acești banii către cele 3 famili .
Cum este în regula legal sa ii distribuie???
Contracte de donație ptr fiecare familie???
Sunt suficiente pentru justificare doar ctr de donație și un proces verbal de predare- primire a banilor???
Sau care este procedura corecta pentru justificare a acestor fonduri.
Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:53, 31 Ianuarie 2022
Ne poate ajuta cineva cu răspunsul
Va mulțumesc
Si eu sunt interesata
ar trebui contracte-cadru de donatie recurenta si dispozitii de plata semnate de beneficiar pentru fiecare suma primita. INSA e discutabila legalitatea simplei donari, fara a cere decont / documente justificative, ca sunt totusi sume semnificative ( ar insemna 4000 lei / luna / familie) si ar putea avea ONG-ul probleme mari cu ANAF, care in ultima vreme a facut controlale si a impus returnarea la bugetul de stat a sumelor cheltuite de ONG din sponsorizari fara a avea documente justirficative adecvate ca intr-adevar destinatia finala a acelor sume a fost cea prevazuta in contractele de sponsorizare si nu asta.... ca poate zice ANAF ca de unde se stie exact pe ce au cheltuit acele familii acei bani? A devenit foarte riscant dpdv fiscal acest mod de lucru cu dat diract suma de bani la beneficiarul final fara a ii cere documente justificative adecvate....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de contract de donatie sau mecenat intre asociatie si beneficiarul sponsorizarii? benone1973 benone1973 Buna ziua! Sunt tatal unui baietel cu handicap grav care datorita starii de sanatate a fiului meu am fost nevoit sa apelez la o asociatie pentru a colecta ... (vezi toată discuția)
Ong face donatie in bani catre o persoana fizica. acea persoana are obligatia prin lege sa aiba documente justificative pe cheltuielile facute din acei bani? IuditaM IuditaM Legea romana obliga persoanele fizice care au primit bani din donatii de la un ONG sa aiba documente justificative pe banii cheltuiti din acele donatii? (vezi toată discuția)
Documente justificative donatii / sponsorizari ong Neaculica Neaculica Pana acum nimeni nu m-a lamurit concret si fara dubii lucrurile de mai jos. Am discutat cu contabili experti, cu juristi, cu alte ONG-uri, am studiat ... (vezi toată discuția)