avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... licentiata in drept si master
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

licentiata in drept si master

Sunt aboslventa a facultatii de drept(4ani) si master(1an) in drept administrativ si statutul functionarului public, asi dori sa stiu ca ce pot sa lucrez in domeniu(tribunal, judecatorie, parchet,...) sau unde anume(articol, lege,..) pot sa caut detalii. Ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a fi angajat ca avocat din oficiu si de cine sunt platiti acestia, va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters121670 , utilizator 11:49, 15 Ianuarie 2010
Sa o luam pe rand. Licentiata si masterata, brava!
Pentru breasla magistratilor intrati dumneavoastra pe site-urile dumnealor :D. In linii mari, da, puteti da un examen de admitere in magistratura iara in fericitul caz al promovarii, veti intra la institut... cat stati pe acolo si ce se intampla, nu stiu sa va spui ca io am altfel roba. Si tot in linii mari, intrati stagiar oriunde-ati vrea, ori ca e Parchet si va faceti parchetara, ori ca e Judecatorie si va faceti judecatorita. Si in ultimul rand si tot in linii mari, au legi de organizare, le gasiti, cum spuneam, pe site-urile dumnealor.
@avocatii din oficiu: sunt avocati membrii ai barourilor, cu asigurari profesionale la zi, fara sanctiuni, avocati care se inscriu pe listele avocatilor din oficiu si sunt repartizati de catre coordonatorul departamentului pe diferite cauze. Sunt platiti de statul roman prin rotativa ministerului justitiei, care are un protocol incheiat in acest sens cu Uniunea Avocatilor. Uniunea la randul sau da banii, prin barouri, mai departe colegilor care au "oficiat".
Bafta!
Buna seara,
Mai inainte de a fi avocat din oficiu este necesar sa sustineti examenul de admitere in aceasta profesie.
Legislatia privind exercitarea profesiei de avocat
[ link extern ]
[ link extern ] /

Daca doriti sa urmati o cariera de magistrat,atunci iarasi este nevoie de sustinerea examenului de admitere la Institutul National al Magistraturii

[ link extern ]
Imi cer scuze, pentru ca postez aici insa, m-am gandit sa nu deschid un subiect nou,cu atat mai mult cu cat situatia mea se aseamana cu cea prezentata mai sus.Sunt absolventa a facultatii de Drept(4 ani),licentiata in 2003.Pana in momentul de fata nu am profesat ,dar ma gandesc acum,sa dau examenul de admitere in profesia de avocat.Va rog,scuzati-mi ignoranta; faptul ca nu am profesat in domeniul juridic si au trecut deja 7 ani de la definitivarea studiilor, reprezinta cumva un impediment pentru a fi acceptata in examen?
Daca imi este ingaduit,as mai avea o curiozitate si anume,pentru examenul de admitere in magistratura mai este valabila conditia de a avea media peste 8.50?
Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns si va doresc tuturor un an cat mai bun si plin de realizari!!
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2010
ContSters121670, utilizator
Va rog,nu este nimeni in masura sa-mi raspunda, daca are vreo importanta faptul ca au trecut 7 ani de la licentiere si nu am profesat in domeniul juridic,avand in vedere ca as dori sa dau si eu examenul de primire in avocatura,anul acesta????
- Conditiile de inscriere in avocatura


Art. 11
Poate fi membru al barourilor din Romania cel care indeplineste urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, domiciliat in Romania, are exercitiul drepturilor civile si politice si nu exercita o profesie autorizata sau salarizata intr-o alta tara;
b) este licentiat al unei facultati de drept sau doctor in drept;
c) nu se gaseste in vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevazute de prezenta lege.

Dupa cum puteti observa,legea nu prevede un termen limita in care poate fi sustinut examenul de admitere in profesia de avocat.Acest examen poate fi sustinut oricand,nu are importanta daca ati terminat in 2003 sau anul trecut.Asadar,va puteti inscrie la examenul de admitere in Barou sau la INM fara probleme.:):):)
In ceea ce priveste media despre care vorbeati,nu stiu ce sa va spun.Si la INM,ca si la Barou se sustine un examen.
Pentru detalii
[ link extern ] /
[ link extern ] /
sau
[ link extern ] /

Mult succes! :luck:

Alte discuții în legătură

Primire in avocatura lupica1 lupica1 In primul rand vreau sa va salut,cu respect ,pe toti membrii acestui forum,inainte de a va supune atentiei dumneavoastra o problema. Am varsta de 42 de ani , ... (vezi toată discuția)
Informatii-facultatea de drept ContSters86398 ContSters86398 Va rog mult sa-mi explicati cum se procedeaza !Dupa ce termini facultatea de drept esti avocat stagiar si trebuie sa stai pe langa un alt avocat s ate invete ... (vezi toată discuția)
Despre avocati maria20 maria20 Buna!Sunt studenta la drept. As dorit sa-mi spuneti care sunt pasii pentru a ajunge magistrat.Ce trebuie sa mai fac pe langa perioada de stagiatura de 2 ani , ... (vezi toată discuția)