avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... firma in insolventa, cum recuperez salariile restante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

firma in insolventa, cum recuperez salariile restante

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am lucrat pana in luna august 2009 si nu am primit salariile incepand cu luna februarie 2009. Din august am iesit in somaj si din luna octombrie sau noiembrie am aflat ca firma a intrat in insolventa. Cum pot sa-mi recuperez salariile?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 10:38, 9 Ianuarie 2010
daca este numit administrator sau lichidator judiciar, faceti o cerere prin care aratati citimea sumei datorata de societatea in insolventa si va inscrieti la masa credala cu suma reprezentind drepturi salariale cuvenite si neincasate. societatea aflata in insolventa trebuie sa declare sumele datorate cu titlu de salarii si aceste sint prioritare in ceea ce priveste plata.
Va multumesc pentru promptitudine, dar eu sunt inginer si nu prea cunosc termenii: de unde stiu daca este numit administrator sau lichidator, de unde stiu daca societatea a declarat sumele datorate cu titlu de salarii si daca le-a declarat nu mai trebuie facuta cerea asta. Imi cer scuze dar nu m-am mai lovit de astfel de probleme.
-deschideti actiune in instanta la tribunal
-despre firma cateva detalii puteti obtine de aici :[ link extern ] /
si faceti cerere la o.r.c. in jud. dvs. prin care cereti sa vi se spuna ce s-a intamplat cu firma

a fii numai inginer nu trebuie sa va ingrijreze ca nu v-ati descurca ;)
daca stiti numarul dosarului, faceti cerere de studiu adresata judecatorului sindic. in dosar ar trebui sa gasiti un inscris din care sa rezulte cuantumul creantelor si un tabel preliminar al creditorilor. printre acesti creditori ar trebui sa va regasiti si dv.
Am aflat numarul dosarului si am putut sa-l vad pe internet, in el nu figureaza si angajatii ca si creditori. Am inteles ca trebuie sa fac o adresa la tribunal si sa specific ca vreau si eu sa ma inscriu la masa credala cu suma datorata. O sa fac si asta dar intrebare: oare nu ar fi mai bina sa-i dau in judecata? As recupera banii mai repede sau tot asa?

Alte discuții în legătură

Sc-garanta pentru o sc insolventa din 2009. executare silita asupra sc-garanta est est buna ziua, am calitatea de debitoare-garanta a unei SC aflata in insolventa din 2009. In 2008, firma noastra a girat cu un bun mobil, pentru o firma care ... (vezi toată discuția)
O societate în insolvență trebuie să-mi achite 5 facturi, aferente unor contracte semnate cu administratorul judiciar. care e procedura de urmat în caz că refuză plata? luca 31 luca 31 Problema Juridica: am lucrat cu o societate comercială aflată în insolventa are 5 facturi de achitat am contracte semnate de administratorul judiciar am ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante de la soc aflata in insolventa! Mateias Loredana Mateias Loredana Buna ziua, Lucrez la o soc aflata in insolventa (pe parcurs sa aprobat planul de reorganizare al soc.)si am restante salariale in jur de 5 luni. As dori sa ... (vezi toată discuția)