avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contravenții !. Am primit un plic cu un PV ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contravenții !. Am primit un plic cu un PV în care mi se comunica ca am de achitat ...

Am primit un plic cu un PV în care mi se comunica ca am de achitat o amenta de 200 lei pentru ca am lezat onoarea și demnitatea unei femei, care a sunat la 112. Problema este câ eu nu am vorbit cu persoana respectiva nici o data în viata mea. La Potul de Politie nu am fost chemat, în PV nu apare nici un martor, decât Ea reclamanta, care susține aceste lucruri. As dori un sfat pentru a acționa în instanță anularea acestui PV
Cel mai recent răspuns: BalescuDaniel , utilizator 18:14, 16 Iulie 2021
Faceți o plângere împotriva p-v de contravenție.
Mulțumesc pentru sfat.Eu cred ca era normal ca agentul de poliție sa vorbească și cu mine, nu doar sa scrie un p-v aproape indescifrabil !
Constatările agentului se bucură de o prezumție legală de legalitate și veridicitate, însă prezumția este una relativă (nu absolută) astfel încât poate să fie răsturnată prin probe contrare. Puteți proba prin orice mijloc de probă faptul că nu ați săvârșit contravenția.
Pe p-v nu este trecută nici o persoana ca martor, ce probe pot aduce dacă eu nu am vorbit nici o data cu persoana reclamantă, iar data de pe p-v este 17 - 05
Atacați p-v tocmai prin prisma faptului că nu există nici un martor.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! este legal un proces-verbal de constatare a contravenției ... minerva78 minerva78 Bună ziua! Este legal un proces-verbal de constatare a contravenției întocmit de un agent de politie, care nu a constat contravenția? În raport a ... (vezi toată discuția)
Martor neprezentat davidiri davidiri 2. cu amenda judiciara de la 50 lei la 700 lei: a) neprezentarea martorului legal citat sau refuzul acestuia de a depune marturie cand este prezent in ... (vezi toată discuția)
Spete cedo care sa " rastoarne " prezumtia de legalitate si temeinicie a procesului verbal karie_tm karie_tm Exista cauze ( decizii ) care sa \" rastoarne \" prezumtia de legalitate si temeinicie a procesului verbal ? Politia locala in recurs invoca cauza Salabiaku vs ... (vezi toată discuția)