avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestarea unui proces de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestarea unui proces de contraventie

pot contesta un proces verbal care mia fost trimis acasa pe motiv ca am facut scene obscene unui participant in trafic.vreau sa mentionez faptul ca sotia este persoana cu handicap hipoacuzic si vorbim prin semneacest lucru este posibil sa fi fost interceptat gresit de celalaltparticipant in trafic
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 07:00, 9 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți dreptul să contestați procesul verbal în termen de 15 zile de la comunicare. Constatările agentului menționate în procesul-verbal de conntravenție se bucură de o prezumție relativă de veridicitate, care poate să fie răsturnată prin orice mijloc de probă, înscrisuri, martori, etc.
Așadar, dacă puteți să răsturnați prezumția dovedind că nu ați săvârșit fapta reținută din cauza faptului că semnele considerate obscene erau adresate soției dvs instanța va admite plângerea și va anula procesul-verbal atacat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

contravenții !. am primit un plic cu un pv în care mi se comunica ca am de achitat ... BalescuDaniel BalescuDaniel Am primit un plic cu un PV în care mi se comunica ca am de achitat o amenta de 200 lei pentru ca am lezat onoarea și demnitatea unei femei, care a sunat la ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala cosmin_cristici cosmin_cristici Buna seara, pe data de 13.06.2011 am fost oprit de un echipaj de la politia rutiera pe B-dul. Tineretului motivand ca am circulat pe contra sens. Am inmanat ... (vezi toată discuția)
Amenda lasata in usa, in lipsa mea RobertSD RobertSD In urma unei petreceri, m-am trezit in usa cu un proces verbal pentru deranjarea linistii publice cu o amenda de 400 lei, vreau sa stiu daca este legala ... (vezi toată discuția)