avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Buna seara, pe data de 13.06.2011 am fost oprit de un echipaj de la politia rutiera pe B-dul. Tineretului motivand ca am circulat pe contra sens. Am inmanat actele agentului, iar dupa cateva minute s-a intors cu procesul verbal in care scrie asa,, A condus auto B .. ... pe bld.Tineretului dinspre str. Pridvorului catre Palatul Copiilor pe sensul opus de circulatie punand in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic", iar eu grabindu-ma foarte tare am acceptat sa semnez in trei locuri fara sa mai stau la comentarii cu agentul. In urma acestora am primit 6 puncte amenda si suspendarea permisului pe 60 de zile cu dovada de circulatie valabila 15 zile. Ajungand acasa am constatat faptul ca locul unde am savarsit fapta este Calea Vacaresti nr.324 si nu B-dul. Tineretului asa cum este mentionat in PV. in plus numele agentului nu se poate descifra iar la rubrica ,,Martor asistent" nu exista nicio semnatura. Mentionez faptul ca in momentul in care am fost oprit mai eram cu cineva in masina si ca sunt aproape sigur ca nu exista nicio proba video. Intrebarea mea este daca merita si daca se mai poate sa depun contestatie dupa ce am semnat PV-ul, avand in vedere ca la sfarsitul lui iulie am nevoie foarte mare de permis. Credeti ca am vreo sansa sa obtin o anularea a PV-ului?
Va multumesc anticipat!
Intrebarea mea este daca merita si daca se mai poate sa depun contestatie dupa ce am semnat PV-ul, avand in vedere ca la sfarsitul lui iulie am nevoie foarte mare de permis. Credeti ca am vreo sansa sa obtin o anularea a PV-ului?


Depuneti plangere contraventionala in termen de 15 zile. Solicitati ca probe inscrisuri si audierea martorului ocular. Subliniati ca starea de fapt a fost gresit retinuta (alta locatie, nedepasirea benzii de circulatie, neafectarea traficului din sens opus, etc)
Avand martor aveti o sansa importanta sa rasturnati prezumtia de veridicitate de care se bucura procesul verbal de constatare.

Sfatul meu este ca plangerea sa fie redactata de un avocat.

puteti depune contestatie, nu cred ca veti castiga, dar cel putin veti avea permis in iulie. cu certificatul de grefa, mergeti si va luati permisul, iar daca pierdeti procesul, permisul il veti depune in 15 zile de la pronuntare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal de contraventie - numar de inmatriculare gresit craciunisabela craciunisabela Un proces verbal de contraventie poate fi lovit de nulitate absoluta daca este completat gresit? În fapt,conform pv contraventie am fost sancționată cu ... (vezi toată discuția)
Contraventie circulatie drakin drakin Am si eu o intrebare circulam pe b-dul Ion Mihalache dinspre P-ta Ion Mihalache catre P-ta Victoriei. Banda 1 era ocupata, banda 2 ocupata, eu eram pe banda a ... (vezi toată discuția)
Contraventie pentru consum de alcool primex primex Fiind aflat parcat noaptea (masina scoasa de pe carosabil, motorul oprit si cheia scoasa din contact) am fost interpelat de un agent de politie rutiera care ... (vezi toată discuția)