avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare proces verbal de contraventie - numar de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare proces verbal de contraventie - numar de inmatriculare gresit

Un proces verbal de contraventie poate fi lovit de nulitate absoluta daca este completat gresit?
În fapt,conform pv contraventie am fost sancționată cu amenda de 420 lei și reținerea permisului auto pe 30 zile pentru faptul că nu am acordat prioritate în sensul giratoriu. Am depus plangere la judecatorie.
Am primit intampinarea facuta de parat in care este scris gresit nr. de inmatriculare al masinii ex: AB-08-EFH iar in certificatul de inmatriculare nr. este AB-08-FFH.
Pot depune raspunsul la intampinare cu cererea anularii procesului verbal de contraventie pe baza acestui considerent ?
Multumesc anticipat, cu stima Isabela C
Cel mai recent răspuns: craciunisabela , utilizator 17:49, 21 Mai 2016
Nu este motiv pentru anularea pv.

Este o eroare materiala care nu va cauzeaza un prejudiciu.

Sustineti-va nevinovatia prezentand alte probe, de ex. cu martori sau o inregistrare video, vedeti daca nu sunt camere video prin zona, ale primariei sau de la vreo banca.

Puteti solicita obtinerea inregistrarilor daca dovedesc ca nu ati savarsit fapta.

Poate fapta a fost inregistrata de politie si atunci solicitati prezentarea probei video (nu probe foto care nu demonstreaza dinamica).
Puteti cere anularea daca in procesul verbal de contraventie este nr.gresit de inmatriculare,nu are relevanta daca este nr.gresit in intampinare.
Faptul că în întâmpinare este scris greșit numărul de înmatriculare al autovehiculului nu afectează valabilitatea procesului-verbal de contravenție. În plus, asta este doar o simplă eroare de tehnoredactare. Căutați alte motive de combatere a celor susținute în întâmpinare.
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Chiar daca si in pv de contraventie este scris gresit (la fel ca in intampinare)?
Dacasi in proces vebal de contraventie este trecut nr.gresit merita sa incercati anularea pe acest motiv.

Alte discuții în legătură

Proces verbal Rual256 Rual256 Buna ziua Am fost oprit in trafic de o masina a politiei, pe motiv ca nu as fi acordat prioritate la o trecere de pietoni. Mi s-a intocmit proces verbal, pe ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv circulatie victor ursutiu victor ursutiu Mi-a fost retinut permisul pe motiv ca nu am acordat prioritate unui pieton, pe trecere marcata pe un bulevard cu 3 benzi de circulatie pe sens despartite de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala aurelbroscaru aurelbroscaru Am fost oprit de masina pol rutiere,in momentul cand vroiam sa garez masina in curte, cerandu-mi-se actele. Mi s-a intocmit p.v. contraventional pentru ... (vezi toată discuția)