Un proces verbal de contraventie poate fi lovit de nulitate absoluta daca este completat gresit?
În fapt,conform pv contraventie am fost sancționată cu amenda de 420 lei și reținerea permisului auto pe 30 zile pentru faptul că nu am acordat prioritate în sensul giratoriu. Am depus plangere la judecatorie.
Am primit intampinarea facuta de parat in care este scris gresit nr. de inmatriculare al masinii ex: AB-08-EFH iar in certificatul de inmatriculare nr. este AB-08-FFH.
Pot depune raspunsul la intampinare cu cererea anularii procesului verbal de contraventie pe baza acestui considerent ?
Multumesc anticipat, cu stima Isabela C
Este o eroare materiala care nu va cauzeaza un prejudiciu.
Sustineti-va nevinovatia prezentand alte probe, de ex. cu martori sau o inregistrare video, vedeti daca nu sunt camere video prin zona, ale primariei sau de la vreo banca.
Puteti solicita obtinerea inregistrarilor daca dovedesc ca nu ati savarsit fapta.
Poate fapta a fost inregistrata de politie si atunci solicitati prezentarea probei video (nu probe foto care nu demonstreaza dinamica).
Faptul că în întâmpinare este scris greșit numărul de înmatriculare al autovehiculului nu afectează valabilitatea procesului-verbal de contravenție. În plus, asta este doar o simplă eroare de tehnoredactare. Căutați alte motive de combatere a celor susținute în întâmpinare.
Proces verbal
Rual256
Buna ziua
Am fost oprit in trafic de o masina a politiei, pe motiv ca nu as fi acordat prioritate la o trecere de pietoni. Mi s-a intocmit proces verbal, pe ... (vezi toată discuția)