avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie PV circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie PV circulatie

Mi-a fost retinut permisul pe motiv ca nu am acordat prioritate unui pieton, pe trecere marcata pe un bulevard cu 3 benzi de circulatie pe sens despartite de un scuar, eu fiind pe banda de pe marginea dreapta a drumului pe sensul meu de mers.
intradevar un pieton se afla pe trotuar in dreapta mea.Statea si astepta ori sa treaca ori pur si simplu astepta ceva(mai vazi astfel de pietoni care asteapta dar nu neaparat vor sa treaca). Un alt pieton se afla in traversare dar era chiar in dreptul scuarului la distanta de 2 beni in stanga mea. Pe banda din stanga mea era o alta masina care a oprit pentru a da prioritate de trecere acestui al doilea pieton eu continuindu-mi drumul deoarece am considerat ca acel pieton este la doua benzi distanta. Mentionez ca ma aflam pe banda cea mai din dreapta deorece tocmai intrasem in sensul giratoriu, deci nu se pune problema ca ma deplasam cu viteza, eu efectuand viraj la dreapta la intrarea in sens. Pe partea dreapta am vazut dupa vrea 20-30m masina politiei oprita dupa un alt autovehicol si un agent de circulatie discutand cu soferul acestuia. Am continuat drumul si dupa vreo 3-400m am fost oprit de aceeasi masina de politie care a venit dupa mina cu semnalele de urgenta pornite. Am fost oprit pe motivul ce nu am acordat prioritate de trecere pietonilor pe trcere marcata.
Intrebarea mea este de ce nu am fost oprit acolo unde s-a petrcut fapta. Eram in stare sa merg sa cer parerea celor doi pitoni de care am vorbit. Asa nu mai aveam nici un martor. Singura dovada care sa ma sustina ar fi o camera de vederi care este montata pe un bloc din vecinatatea sensului girator, camera care monitorizeaza toata aceasta intersectie de la inaltime, dar la intrebarile mele politistul nu a vrut sa-mi spuna daca apartine politiei sau cui apartine
acea camera si cum se poate avea acces la imaginile ei.
intrebarea finale e daca are rost sa contest acel proces verbaol.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:03, 19 August 2009
Daca apreciati ca aspectele mentionate in favoarea dvs sunt pertinente,daca va mai aflati in termenul legal,teoretic puteti formula contestatie la PV.Dispozitiile in vigoare nu conditioneaza constatarea contraventiei,functie de aspectele de care intelege contravenientul sa se foloseasaca in apararea sa.Sincer,fata de contraventia contatata in sarcina dvs,mai ales daca precizati ca exista si o posibila inregistrare video,o eventuala contestatie a PV ,greu de crezut sa se bucure de succes.
da dar deocamdata nu stiu cum pot avea acces la acea inregistrare video.
Cred ca merita sa solicitati anularea procesului verbal daca reusiti sa si probati in instanta imprejurarile descrise. Problema este daca a fost sau nu un martor la intocmirea procesului verbal, de catre agentul constatator. Dumneavoastra va pueteti folosi in instanta de martori care sa va sustina afirmatiile. Nu ati specificat daca ati fost singur in masina... ori daca intradevar intersectia este monitorizata cu camere de luat vederi, etc. Totusi consultati un avocat, care va efectua contestatia pentru anulare proces verbal ori alte motive din procesul verbal care v-ar putea ajuta a se constata nulitatea procesului verbal de contraventie. Mult succes!
intradevar am uitat sa mentionez ca eram singur in masina deci nu exista martori. Daca camerele de supraveghere sunt ale politiei, exista vreo cale legala prin care sa-i oblig sa-mi dea acea inregistrare?
Puteti solicita instantei de judecata , ca in baza rolului sau activ in aflarea adevarului sa solicite acele inregistrari. La solicitarea instantei acele inregistrari trebuie depuse.
Dar verificati daca sunt intrunite conditiile prevazute de art 16 din OG 2/2001 actualizata si poate se solicita anularea procesului verbal pe motiv de incalcare a dispozitiilor legale.

Alte discuții în legătură

Buna seara in seara asta mi-au lut permisul pt neacordare de ... Sergiu199 Sergiu199 Buna seara In seara asta mi-au lut permisul pt neacordare de prioritate la pietoni. Pietonul nu era angajat inca pe trecere(Era in scuar), initial ... (vezi toată discuția)
Retinere permis necordare prioritate niculaucarmen niculaucarmen a fost incheiat un proces verbal pentru neacordare de prioritate, si s-a retinut permisul de conducere, insa speta este urmatoarea: soferul se afla pe banda 2 ... (vezi toată discuția)