avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Am fost oprit de masina pol rutiere,in momentul cand vroiam sa garez masina in curte, cerandu-mi-se actele. Mi s-a intocmit p.v. contraventional pentru neacordare de prioritate la autoturisme, specificandu-se:
”a condus autoturismul Fiat Albea cu nr.de înmatriculare (..)pe str. București și a efectuat virajul la stânga pe str. Cuza Vodă fără a acorda prioritate de trecere unei autoutilitare care circula din sens opus și al cărui conducător a frânat pentru a evita coliziunea. Conducătorul auto se afla singur în autoturism și a fost oprit pe aleea bl.V9.”
Urmare a celor constatate am primit 4 puncte penalizare, o amendă în valoare de 268 lei și suspendarea permisului pe o perioadă nespecificată.
Personal nu am sesizat acest incident.
Doresc sa stiu daca pot face contestatie in sensul ca nu am fost oprit la locul evenimentului, fiind singur in autoturism nu am nici un martor, intersectia invocata in p.v. fiind departe de locul opririi. Mentionez ca nu au fost folosite girofarul si/sau semnalizarea sonora, desi masina politiei era dotata, nu este specificat nr. de inmatriculare al autoutilitarei, numele soferului sau martor.
CU MULTUMIRI, A.B.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:49, 7 Februarie 2011
procesul vb de contraventie trebuie sa indeplineasca conditiile de forma si fond prevazute de OG2/2001 si norma speciala dupa care vi sa aplicat amenda. verificati indeplinirea conditiilor legale si faceti plangere impotriva PVC folosindu-va de eventualele vicii la intocmirea PVC. la formularea plangerii trebuie sa aveti in vedere si fatul ca autoturismul dvs. era in miscare sau nu la aplicara amenzii cat si lipsa martorului , fapte care pot duce la nulitatea PVC. Oricum plangerea este suspensiva de executare fapt ce amana plata amenzii.
Faceti contestatie si solicitati un certificat de grefa cu nr. dosarului ,partile si obiectul plangerii pentru a va recupera permisul in termenul de 15 zile .Solicitati anularea procesului si exonerarea de plata a amenzii .Proba in cadrul contraventiilor considerate acuzatii penale conform CEDO tb sa o faca intimata IPJ....,tb sa observati toate aspectele intomirii procesului ,martorul vici de completare lipsa obiectiunilor care contituie motiv de nulitate deoarece ati fost lipsit astfel de dreptul la aparare care poate fi acoperit ulterior in instanta insa deocamdata aveti motive suficiente pt. a solicita anularea procesului verbal.Daca nu vi/l anuleaya sigur prin contestatie va luati deocamdata permisul inapoi ;i mai castigati timp de organizare a activit. fara permis
Am facut contestatie, am primit si citatia cu termenul, dar nu stiu ce acte normative sa invoc . In adresa de intampinare I.P.J. in fapt reia constatarea din p.v. apoi€”Consideram ca, pe fond, pana la proba contrara, procesul verbal de constatare face dovada deplina a celor inscrise in acesta, potrivit doctrinei si juristprudentei in materie contraventionala, bucurandu-se de prezumtia relativa de legalitate, care se coroboreaza cu prevederile art. 1169 din Codul Civil, conform carora „cel ce face o propunere inaintea judecatii trebuie sa o dovedeasca”.”
In contestatie am mers pe prezumtia de nevinovatie, dar din intampinare constat ca aceasta apartine IPJ. Daca a-ti putea sa ma ajutati in argumentatie care in opinia mea (nu ma pricep la drept) trebuie legata de locul incheierii p.v. in raport cu locul presupusei infractiuni. Cu multumiri A.B.
Dvs,trebuie sa faceti probe cu acte,martori ca situatia este alta decat cea consemnata in procesul verbal de contraventie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda circulatie florianhomeag florianhomeag Buna ziua, In data de 12.06.2012 in municipiul Timisoara am fost oprit de un echipaj de politie pentru ca nu am acordat prioritate pietonilor la o trecere ... (vezi toată discuția)
Am ocolit/depășit o mașină-școală pe trecerea de pietoni și pe linia dublă continuă. cum ar trebui să motivez plângerea contravențională? CossminHc CossminHc Buna ziua, astazi am ocolit o masina de scoala in dreptul trecerii de pietoni si am calcat linia continua, moment in care am fost oprit de un echipaj al ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma. am ramas fara permis. bancuadrian bancuadrian Buna seara tuturor, Faptele sunt urmatoarele, veneam dinspre victoriei spre piata domenii, pe bd-ul Mihalache, cand un echipaj de politie apare in spatele ... (vezi toată discuția)