avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contraventie pentru consum de alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contraventie pentru consum de alcool

Fiind aflat parcat noaptea (masina scoasa de pe carosabil, motorul oprit si cheia scoasa din contact) am fost interpelat de un agent de politie rutiera care venind din sens opus a oprit pe contrasens in dreptul meu (se afla singur in masina de politie). Am refuzat sa predau actele si sa suflu in alcooltest (ma aflam parcat). Am fost luat pe sus (a solicitat ajutor prin statie) si dus la spital pentru recoltare probe sange cu toate ca am declarat verbal ca am consumat alcool. Dupa recoltare, alcoolemie 0,5.
Am permisul suspendat si astept PV sa-mi fie trimis acasa(am doar un PV de retinere permis). Ce pot sa fac ?
Cel mai recent răspuns: primex , utilizator 19:03, 2 Decembrie 2011
Din momentul in care vi se comunica procesul verbal de contraventie aveti un termen de 15 zile pentru a formula plangere contraventionala in instanta. Veti primi termen de judecata, iar dumneavoastra va trebui sa probati ceea ce sustineti aici in fata judecatorului prin propunerea de martori sau acte relevante.

Succes!
Sunt convins ca lucrurile nu stau chiar asa si ca nu stateati asa fara motiv in masina. Probabil ca politia v-a surprins in trafic si v-a ajuns dupa ce ati oprit. Daca aveti martori ca lucrurile s-au petrecut asa cum spuneti dv ati avea sanse la contestatie, altfel nu. Veti avea si permisul suspendat pe o perioada de cel putin 60 de zile.
Asa cum am spus politistul a venit din sen opus si a oprit in dreptul meu masina chiar pe contra sens. Singurul martor la ora aceea este sotia care era cu mine in masina si o fotografie din care se vede pozitia celor doua masini. In acea pozitie clar nu am fost oprit/surprins in trafic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 1.80 la prima proba 1.95 la urmatoarea ContSters107545 ContSters107545 sambata noaptea 23.30 aprox am fost oprit de un echipaj de politie circuland pe sens opus am oprit conform semnalelor dansilor asteptand in masina ,am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis ACManuela ACManuela Buna ziua, Eram cu masina oprit inafara carosabilului din cauza unei explozii la roata iar [u]eu eram afara din masina si incercam sa repar roata[/u] in ... (vezi toată discuția)
Suspendare abuziva permis conducere Leonardo74 Leonardo74 Eram in fata unui chiosc sa-mi cumpar tigari.Masina era oprita si parcata in fata magazinului.A aparut un echipaj de politie rutiera au venit langa mine la ... (vezi toată discuția)