In urma unei petreceri, m-am trezit in usa cu un proces verbal pentru deranjarea linistii publice cu o amenda de 400 lei, vreau sa stiu daca este legala aceasta procedura sa-mi dea un proces verbal fara sa iau la cunostinta acest fapt si fara sa semnez, in locul destinat semnaturii scrie ¨nu este de fata¨. Cum pot ataca acest proces verbal ?
Puteți face contestație în 15 zile de la comunicarea procesului-verbal de contravenție la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită fapta.
Faptul că nu ați semnat înseamnă în principiu că nu ați recunoscut fapta constatată prin procesul-verbal respectiv. Procesul-verbal este legal întocmit chiar și fără semnătura D-voastră.
Cu toate acestea, procesul-verbal de contravenție, ca act administrativ se bucură de o prezumție de legalitate, deci pentru a răsturna această prezumție trebuie ca D-voastră să dovediți nelegaliatea sau netemeinicia acestuia.
Pentru aceasta puteți solicita instanței administrarea oricăror probe (martori, înscrisuri, etc).
Amenda pt. centura
frg
Politistul m-a amendat pentru ca nu am avut centura de siguranta si vorbeam la telefon (masina nu a fost in mers, stateam la semafor). Nici nu m-a ... (vezi toată discuția)