avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda lasata in usa, in lipsa mea
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda lasata in usa, in lipsa mea

In urma unei petreceri, m-am trezit in usa cu un proces verbal pentru deranjarea linistii publice cu o amenda de 400 lei, vreau sa stiu daca este legala aceasta procedura sa-mi dea un proces verbal fara sa iau la cunostinta acest fapt si fara sa semnez, in locul destinat semnaturii scrie ¨nu este de fata¨. Cum pot ataca acest proces verbal ?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 08:19, 9 Septembrie 2012
Puteți face contestație în 15 zile de la comunicarea procesului-verbal de contravenție la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită fapta.

Faptul că nu ați semnat înseamnă în principiu că nu ați recunoscut fapta constatată prin procesul-verbal respectiv. Procesul-verbal este legal întocmit chiar și fără semnătura D-voastră.
Cu toate acestea, procesul-verbal de contravenție, ca act administrativ se bucură de o prezumție de legalitate, deci pentru a răsturna această prezumție trebuie ca D-voastră să dovediți nelegaliatea sau netemeinicia acestuia.

Pentru aceasta puteți solicita instanței administrarea oricăror probe (martori, înscrisuri, etc).
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2012
Patrick_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea procesului verbal de constatare a contraventiei de insusi organul emitent pitzu_diana pitzu_diana Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o nelamurire? Si anume... Organul emitent al unui proces verbal de constatare a unei contraventii are posibilitatea ... (vezi toată discuția)
4 minute pe calea ferata funThomas funThomas Salut. Am fost amendat de politist deoarece tema \\\\"vanatorii\\\\" din aceasta saptamana era \\\\"trecerea de cale ferata\\\\".M-a vazut oprind la trecerea ... (vezi toată discuția)
Amenda pt. centura frg frg Politistul m-a amendat pentru ca nu am avut centura de siguranta si vorbeam la telefon (masina nu a fost in mers, stateam la semafor). Nici nu m-a ... (vezi toată discuția)