avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pt. centura
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pt. centura

Politistul m-a amendat pentru ca nu am avut centura de siguranta si vorbeam la telefon (masina nu a fost in mers, stateam la semafor). Nici nu m-a inregistrat, si n-avea nici un martor. Doar pe baza faptului ca m-a vazut.

Poate sa ma amendeze fara nici o dovada?
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 01:18, 13 Noiembrie 2014
In mod evident poate, ca dovada ca a si facut-o. Dar d-voastra aveti dreptul sa contestati un act administrativ la instanta de contencios administrativ daca sesizati o lezare a unui drept sau o neconformitate.
Din pacate, in opinia instantelor, procesul verbal de contravenţie face dovada deplină a vinovăţiei contravenientul iar în cadrul procedurii judiciare, acestuia îi revine sarcina de a proba că nu se face vinovat de cele reţinute în actul sancţionator atacat.
Totusi, din ce spuneti, recunoasteti vinovatia...

Nu conteaza. Asta nu inseamna ca nu are dovada.
Procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se bucură de prezumţia de legalitate.
Ultima modificare: Joi, 13 Noiembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Nu am recunoscut, nu am semnat procesul v
In lipsa unor probe suplimentare, e cuvantul d-voastra impotriva cuvantului agentului de circulatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

4 minute pe calea ferata funThomas funThomas Salut. Am fost amendat de politist deoarece tema \\\\"vanatorii\\\\" din aceasta saptamana era \\\\"trecerea de cale ferata\\\\".M-a vazut oprind la trecerea ... (vezi toată discuția)
Martor neprezentat davidiri davidiri 2. cu amenda judiciara de la 50 lei la 700 lei: a) neprezentarea martorului legal citat sau refuzul acestuia de a depune marturie cand este prezent in ... (vezi toată discuția)
Amenda lasata in usa, in lipsa mea RobertSD RobertSD In urma unei petreceri, m-am trezit in usa cu un proces verbal pentru deranjarea linistii publice cu o amenda de 400 lei, vreau sa stiu daca este legala ... (vezi toată discuția)