avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Inspectie ITM procedura
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Inspectie ITM procedura

am contestat inspectia si procesul verbal ca "angajatot"

inspectia doar in cale recursului prealabil?gratios

iar contraventia in instanta

ITM vine si zice ca solutia controlului s-a mentinut....si asta in conditiile in care nu mi-au raspuns la recursul gratios ( imorali, desigur..:D ) iar eu nu am atacat lipsa raspunsului in contencios

echivaleaza lupsa raspunsului lor la adresa mea cu insusirea criticilor mele

gandesc ca ei o sa faca invers:)
Cel mai recent răspuns: ContSters322186 , utilizator 14:44, 30 Mai 2014
nu v-au raspuns pentru ca procesul verbal de control nu reprezinta act administrativ unilateral in sensul legii contenciosului administrativ pentru a-l contesta pe calea recursului administrativ. concentrati-va pe procedura contencioasa din cadrul plangerii contraventionale introduse la instanta.
adica am gresit?

am exercitat recursul gratios aiu:)rea
Controlul efectuat de ITM se poate finaliza atat prin incheierea unui proces-verbal de control, cat si a unui proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor... ambele procese verbale trebuie sa fie contestate , potrivit legislatiei in materie.

Astfel:
- Procesul verbal de constatare si sanctionare se contesta in termen de 15 zile la instanta de judecata in raza careia s-a savarsit contraventia ..

- Procesul verbal de control poate fi contestat in conditiile art.1 si 7 din Legea 554/2004, si anume :
art.7 alin.1 : Înainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie să solicite autoritătii publice emitente sau autoritătii ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia.
asa este vasile

sarcina probei pe procesul verbal de control SI CONTESTATIA LA pv cu-i apartine?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2014
ContSters322186, utilizator
Curtea Europeana a Drepturilor Omului in cauza Ioan Pop impotriva Romaniei (cererea nr. 40301/04, decizia de inadmisibilitate din 28 iunie 2011) , a retinut ca, intr-o plangere contraventionala, invocarea de catre instante a prezumtiei de legalitate si validitate a procesului-verbal de contraventie, cu consecinta obligarii reclamantului la rasturnarea sa, nu poate avea caracter neasteptat, avand in vedere dispozitiile nationale incidente in materia contraventionala. Curtea Europeana a Dreptului Omului a subliniat importanta ca, in cadrul unui proces avand ca obiect plangere contraventionala, instanta nationala sa-i ofere petentului cadrul necesar pentru a-si expune cauza in conditii de egalitate cu partea adversa, cazand exclusiv in sarcina partii responsabilitatea modalitatii efective in care a inteles sa uzeze de drepturile sale procedurale. Curtea a constatat in aceasta cauza ca "singurele probe pe baza carora instantele nationale puteau pronunta o hotarare erau cele depuse de agentul constatator iar, in conditiile in care reclamantului i s-a dat posibilitatea pe tot parcursul procesului sa-si dovedeasca afirmatiile, acesta nu a fost plasat intr-o situatie dezavantajoasa, astfel incat nu a fost incalcat art. 6 CEDO".

Alte discuții în legătură

Am avut un control de la itm si s-au emis 2 procese verbale (unul de control si unul de sanctionare). care se contesta? anna_cta anna_cta Am avut un control de la itm si inspectorii au emis un proces verbal de control si un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor. Plangerea ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru încălcarea liniei continue. am șanse să câștig dacă depun plângere contravențională? Lino Lino Mi s-a intocmit un proces verbal pentru suspendarea permisului pe 60 zile pentru incalcarea liniei continue. Problema e ca imi pierd locul de munca. Daca imi ... (vezi toată discuția)
Contestare pv control itm ela15 ela15 In urma unui control din partea ITM s-a intocmit un proces-verbal de control si un pv de constatare si sanctionare a contraventiilor. Care-i procedura de ... (vezi toată discuția)