avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am avut un control de la ITM si s-au emis 2 procese ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am avut un control de la ITM si s-au emis 2 procese verbale (unul de control si unul de sanctionare). Care se contesta?

Am avut un control de la itm si inspectorii au emis un proces verbal de control si un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor. Plangerea prealabila se formuleaza doar impotriva procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor? Sau trebuie formulata si impotriva procesului verbal de control? Ambele au fost intocmite in aceeasi zi. Mentionez pe procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor este mentionat in susul paginii ,,Anexa 2", ceea ce inseamna ca el reprezinta o anexa la Procesul verbal de control?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2021
anna_cta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 29 Iulie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca controlul efectuat de inspectorii de munca s-a finalizat atat prin incheierea unui proces-verbal de control, cat si a unui proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor, daca au fost identificate fapte care genereaza raspunderea contraventionala a angajatorului, atunci procedura de contestare consta in :

1. Contestarea proceselui-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor, conform O.G. nr. 2/2001 - aceasta se va face la judecatoria in a carei raza teritoriala s-a savarsit contraventia in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului-verbal de constatare si aplicare a sanctiunii.

2. Contestarea in contencios administrativ a proceselui-verbale de control, potrivit Legii nr. 554/2004. In acest sens:
- se va solicita ITM sau autoritatii ierarhic superioare (Inspectia Muncii) reexaminarea si revocarea, in tot sau in parte, a actului emis cu incalcarea drepturilor si intereselor legitime.

- dupa raspunsul primit se va formula si depune actiunea in contencios administrativ la Tribunalul - Sectia Contencios administrativ de la domiciliul reclamantului sau cel de la domiciliul/sediul paratului.
Multumesc pentru raspuns. Prin procesel-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor nu au fost acordate sanctiuni, ci doar niste masuri care ne-au fost date in sensul in care trebuie sa remediem si avem termen de solutionare in data de 05.08.2021, controlul fiind in 05.07.2021. Astfel, cred ca daca nu respectam acele masuri, probabil va veni un alt proces verbal cu amenda. Problema e ca nu putem remedia pentru ca este vorba de fostul arhivar care a fost angajat si s-a pensionat si acum nu mai avem arhivar angajat si nu putem elibera adeverintele de vechime pentru fostii salariati. Termenul principal de 15 zile a trecut si nu stiam ca trebuie sa formulam plangeri diferite. Eu credeam ca se face plangere prealabila impotriva ambelor procese verbale :(
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, daca nu indepliniti masurile urmeaza sanctiune contraventionala potrivit OG 2/2001 si Legii 108/1999.
Multumesc pentru raspuns. In cazul in care va urma un proces verbal cu amenda, pe acela sa il contest in 15 zile? Ca pe acesta pe care il am scrie ca avem doar avertisment.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
PVCSC se contesta la instanta in 15 zile de la comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv control itm ela15 ela15 In urma unui control din partea ITM s-a intocmit un proces-verbal de control si un pv de constatare si sanctionare a contraventiilor. Care-i procedura de ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv itm roxanabra1 roxanabra1 buna ziua in data de 3 -10 s-au prezentat la sediul firmei 2 inspectori itm impreuna cu politistul de sectie . au fost gasiti 2 angajati din cei 4 carora li ... (vezi toată discuția)