avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis pentru încălcarea liniei continue. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis pentru încălcarea liniei continue. Am șanse să câștig dacă depun plângere contravențională?

Mi s-a intocmit un proces verbal pentru suspendarea permisului pe 60 zile pentru incalcarea liniei continue. Problema e ca imi pierd locul de munca. Daca imi poate spune cineva cum as putea sa procedez sa evit suspendarea. Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Lino , utilizator 20:24, 30 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.
Ulterior, cu certificatul de grefa obtinut de la Judecatorie, va prezentati la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator si o sa vi se restituie permisul de conducere.

Multumesc pentru raspuns. Din experienta dumneavoastra se poate castiga in instanta pe tema asta a depasirii liniei continue? Si daca pierd, de la 60 zile se mareste perioada de suspendare?
In plingerea dvs. trebuie sa cereti ca politia sa depuna proba video care sa dovedeasca faptul ca ati facut depasirea pe linie continua. Asta in cazul in care nu exista consemnat in PV vreun martor, adica soferul masinii depasite. Singura sansa ar fi daca nu exista nici proba video,nici martor.

Prin Decizia nr. 70 din 21 februarie 2013 , Curtea Constituţională a României a subliniat, din nou, faptul că, procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se bucură de prezumţia de legalitate, însă, atunci când este formulată o plângere împotriva acestuia, este contestată chiar prezumţia de care se bucură. În acest caz, instanţa de judecată competentă va administra probele prevăzute de lege, necesare în vederea verificării legalităţii şi temeiniciei procesului-verbal. Cel care a formulat plângerea nu trebuie să îşi demonstreze propria nevinovăţie, revenind instanţei de judecată obligaţia de a administra tot probatoriul necesar stabilirii adevărului.Prin urmare, în lipsa unor alte mijloace de probă care să confirme situaţia de fapt reţinută în procesul-verbal de contravenţie, aplicarea prezumţiei de temeinicie a procesului-verbal de contravenţie în cauză ar fi contrară garanţiilor prevăzute de art. 6 din CEDO, printre care şi prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază contravenientul.

Daca pierdeti veti efectua suspendarea., se mareste doar daca nu predati permisul in termen de 15 zile de la pronuntarea unei hotariri definitive.
Va multumesc pentru raspuns. O sa depun contestatie pentru ca am neaparat nevoie de permis la locul de munca. Va multumesc inca o data si la multi ani!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

4 minute pe calea ferata funThomas funThomas Salut. Am fost amendat de politist deoarece tema \\\\"vanatorii\\\\" din aceasta saptamana era \\\\"trecerea de cale ferata\\\\".M-a vazut oprind la trecerea ... (vezi toată discuția)
Am ocolit/depășit o mașină-școală pe trecerea de pietoni și pe linia dublă continuă. cum ar trebui să motivez plângerea contravențională? CossminHc CossminHc Buna ziua, astazi am ocolit o masina de scoala in dreptul trecerii de pietoni si am calcat linia continua, moment in care am fost oprit de un echipaj al ... (vezi toată discuția)
Anulare pv Bobo66 Bobo66 Mi s-a retinut permisul de conducere pt depasire pe linie continua. Agentul a venit cu pv completat si la rubrica obiectiuni unde trebuia sa scriu eu. Este ... (vezi toată discuția)