avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare pv
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare pv

Mi s-a retinut permisul de conducere pt depasire pe linie continua. Agentul a venit cu pv completat si la rubrica obiectiuni unde trebuia sa scriu eu.
Este scris de el ,,nu are obiectiuni" desi i-am spus ca o sa fac contestatie ca nu am incalcat marcajul continu. Initial nu am vrut sa-l semnez dar a spus ca daca nu-l semnez nu mi-l da. Am sanse sa anulez pv. Mentionez ca nu are martori pt presupusa incalcare a marcajului continu.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:30, 12 Martie 2018
Daca apreciati ca faptele constatate si consemnate in sarcina dv nu sunt reale,aveti dreptul prevazut si garantat de Legea Fundamentala de acces neingradit la justitie
Puteti formula plangere impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria teritoriala
Puteti sa cereti in plingerea dvs. ca politia sa probeze fapta dvs. in conformitate cu decizia 70/2013 a CCR. Curtea Constituţională a României a subliniat, din nou, faptul că, procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se bucură de prezumţia de legalitate, însă, atunci când este formulată o plângere împotriva acestuia, este contestată chiar prezumţia de care se bucură. În acest caz, instanţa de judecată competentă va administra probele prevăzute de lege, necesare în vederea verificării legalităţii şi temeiniciei procesului-verbal. Cel care a formulat plângerea nu trebuie să îşi demonstreze propria nevinovăţie, revenind instanţei de judecată obligaţia de a administra tot probatoriul necesar stabilirii adevărului.
[ link extern ] /
Inrebam daca numai pe baza faptului ca agentul a scris la rubrica obiectiuni in locul meu, pot cere anularea pv. Ca sa pot dovedi ca m-a amendat abuziv imi trebuie martori si eram singur in masina. Mai vreau sa intreb daca agentul poate aduce martor in instanta alt agent cu care era in masina ?
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
Bobo66, utilizator
Nu, nu aveti voie sa scrieti obiectiuni, ci doar sa le faceti (nu aveti voie decit sa semnati). Nu, un alt agent nu poate fi martor. Pentru documentare cititi OG2/2001.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - proba cu martori florin 33 florin 33 Daca semnez P.V.de contravetie si fac mentiuni ca nu recunosc fapta,agentul nu e obligat sa isi mentioneze un martor pt. a proba fapta.(exceptind cazul cind ... (vezi toată discuția)
Proces verbal intocmnit gresit nu corespunde data si incadrarea contravntei mihai0888 mihai0888 Acum o luna de zile am fost oprit cu masina de serviciu in trafic fara intentie nu am avut permisul de conducere la mine politistul mia trecut acest fapt in ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru anularea pv contraventie georgedr72 georgedr72 In data de 18.07.1014 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rurale Vladuceni- VL pentru depasirea in zona indicatorului depasirea interzisa si incalcand ... (vezi toată discuția)