Daca semnez P.V.de contravetie si fac mentiuni ca nu recunosc fapta,agentul nu e obligat sa isi mentioneze un martor pt. a proba fapta.(exceptind cazul cind detine inregistrare video)Va multumesc!
Daca nu recunoasteti fapta de ce sa semnati procesul verbal ??? Refuzati semnarea tocmai cu aceasta motivare, fapt pe care agentul constatator va trebui sa-l constate in P.V.
Agentul constatator , la momentul incheierii procesului verbal se bucura de prezumtia de legalitate. Cel caruia ii revine obligatia sa probeze nelegalitate intocmirii procesului verbal este contravenientul care formuleaza plangere impotriva procesului verbal de contraventie
Conform Art 6 CEDO cauza Anghel Vs România, agentul constatator trebuie să facă dovada săvârşirii faptei contravenţionale nu contravenientul. Pv are rubrică de luat la cunoştiinţă nu recunosc sau nu recunosc fapta comisă, dumneavoastră semnaţi acolo de luare la cunoştiinţă, data de la care curg cele 15 zile în care puteţi contesta PV la judecătorie.
Puteti semna procesul verbal de contraventie cu obiectiunile dvs.
Da, la momentul incheierii procesului verbal agentul constatator se bucura de prezumtia de legalitate.
Dvs. va revine obligatia sa probati nelegalitate intocmirii procesului verbal prin formulare unei plangere impotriva procesului verbal de contraventie, in termen de15 zile.
Succes!
Eu personal am câştigat un proces cu poliţia rutieră invocând cauza Anghel vs România. ªi og 2/2002 cu modificările la zi stipulează expres că instanţa are un rol activ în determinarea adevărului şi trebuie să se pronunţe numai după ce a administrat TOATE probele existente în dosar, acestea însemnând planşe foto, declaraţii de martor (cei consemnaţi în PV şi eventual alţii aduşi de petent). Ori aceasta nu înseamnă că PV-ul miliţianului e sfânt şi gata el are dreptate. Dhupă cum am mai spus el trebuie să probeze cu ceva că ai făcut boacăna. Dacă e doar PV-ul la dosar însoţit de raportul militianului, sunt şanse mari să câştigaţi. VErificaţi şi sub aspectul nulităţii absolute Pv-ul, citiţi OG 2/2002