avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anularea procesului verbal de constatare a ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anularea procesului verbal de constatare a contraventiei de insusi organul emitent

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o nelamurire?

Si anume...

Organul emitent al unui proces verbal de constatare a unei contraventii are posibilitatea de a-si anula propriul act emis (dupa expedierea acestuia catre alt contravenient consemnat gresit in textul procesului verbal) in situatia in care constata ca fapta nu a fost comisa de catre contravenientul al carui numar de inmatriculare apare in procesul verbal?

In speta este vorba de intocmirea unui proces verbal de constatare a unei contraventii privind parcarea intr-un loc nepermis intocmit pe un alt numar de inmatriculare decat a celui care a savarsit de fapt contraventia - exemplu : in loc de B 02 MOO s-a notat in procesul verbal B 02 MOD.
Organul emitent are posibilitatea anularii propriului proces verbal de contraventie fara a se ajunge in instanta? Si daca da in ce modalitate .

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: viorash , utilizator 15:30, 29 Octombrie 2012
Organul emitent nu poate sa anuleze din proprie initiativa PVC. Odata intocmit, acest proces verbal se bucura de prezumtia relativa de adevar. Rasturnarea acestei prezumtii si in consecinta dovedirea nelegalitatii PVC nu se poate face decat in fata instantei de judecata. Judecatorul este singurul care se poate pronunta asupra nelegalitatii PVC, si doar el poate anula procesul verbal prin hotarare judecatoreasca.
instanta va anula procesul verbal , dar in ce termen trebuie introdusa actiunea ? Este o actiune in anulare pv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie floare de gheata floare de gheata Cum se poate cere anularea unui proces verbal de contraventie al unui cetatean strain in situatia in care in procesul verbal este treuta doar tara de origine ... (vezi toată discuția)
Transmiterea pv de constatare si sanctionare a contraventiei catre finante pentru luarea in debit dan_co dan_co Buna ziua. In urma unui control, s-a intocmit un proces-verbal de constatare si sanctionare a unor contraventii pe linia apararii impotriva incendiilor, care ... (vezi toată discuția)
Refuzul agentului rutier de a scrie mentiuni in pvc AndiSabin AndiSabin Buna ziua! Nu stiu daca are vreo relevanta d.p.d.v. legal, dar toata situatia a fost filmata. Nu cred ca agentul constatator stia ca este filmat. Astazi ... (vezi toată discuția)