avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema, acum o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema, acum o saptamana ...

Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema, acum o saptamana circulam pe un drum principal, am traversat 3 benzi sa intru pe o strada, pe linie punctata, trecerea fiind succesiva, pe prima banda se afla un vehicul pe care din ce inteleg, l-am incomodat si a fost nevoit sa franeze, dupa ce am intrat pe strada vehiculul respectiv a trecut de mine iar altul l-a tamponat pe acesta, vehicului incomodat incetinea sa ma injure. Eu am aflat abia la destinatie cand am fost informat de alt conducator. Nu m-am considerat vinovat asa ca nu m-am intors. Totusi stau sa ma gandesc daca am vreo expunere legala. Eu eram deja la o oarecare distanta cand s-a produs incidentul. Poate sa ma lamureasca cineva?
Cel mai recent răspuns: alex_element , utilizator 15:25, 17 Iulie 2021
Din ce inteleg, pare a fi culpa comuna:
- soferul incomodat a redus viteza fara un motiv justificat (evitarea unui accident sau parasirea drumului)
- soferul care l-a tamponat nu a pastrat o distanta care sa ii permita sa opreasca in siguranta
Dvs va faceti vinovat de faptul ca nu v-ati asigurat la schimbarea benzii de circulatie. Mai departe, nu puteti fi facut responsabil pentru ca respectivul a simtit de cuviinta sa reduca viteza pentru a va injura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident din cauza politistului mariussmg mariussmg Buna ziua, Am intampinat urmatoarea problema si am nevoie de un raspuns: Conduceam in Bucuresti cu 70 km / ora pe banda 3 de circulatia avand in fata la 5 m ... (vezi toată discuția)
Schimbarea benzii fara asigurare versus nu am pastrat distanta regulamentara Dorin31 Dorin31 salut, Acum cateva zile eram pe J L Calderon, strada cu sens unic si 2 benzi pe sens. La un semafor strada se bifurca, banda din stanga se continua spre ... (vezi toată discuția)
Tamponare fara victime Lara2202 Lara2202 Am fost lovita din spate, eu aflandu-ma pe banda a doua de mers, de o alta masina condusa de o domnisoara. La momentul accidentului eram singura in masina iar ... (vezi toată discuția)