avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... HARTUIRE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

HARTUIRE

In urma cu cateva luni am avut o relatie cu un baiat eu fiind gay .
Ideea este ca de aproximativ o luna am luat decizia sa ma despart de el .
Acesta din pacate nu accepta aceasta decizie , hartuindu-ma , urmarindu-ma , apelandu-ma in fiecare zi , dandu-mi mesaje , cautandu-ma acasa , cautandu-mi prietenii atat in online cat si in realitate . Acestea fiind spuse am facut plangere la politia din orasul meu .Politia mi-a spus ca am doua variante , prima sa fie amendat si a doua sa fie cercetat penal pentru infractiunea de hartuire pentru care de altfel am si dovezi : sms-uri primite pe telefon , 2 martori etc . Avand in vedere ca acesta ma urmarea l-am amenintat ca daca nu ma lasa in pace ii voi depune plangere la politie ,iar daca nici asa nu ma va lasa in pace voi apela la alte metode mai neortodoxe . Binenteles ca nu am pus in aplicare nici o metoda neortodoxa , l-am amenintat cu metoda neortodoxa in speranta ca il voi intimida astfel si ma va lasa in pace .Daca el detine o inregistrare cu mine facand afirmatia de mai sus si merg pe variata de urmarire penala a lui ce mi se poate intampla daca in timpul procesului scoate aceasta proba din maneca ??? In afara de proba aceasta el nu are nimic impotriva mea . In rest pot demonstra hartuirea .Ultima intrebare ar fi daca am nevoie de un avocat in conditia in care politia decide propunerea urmariri penale .Ma refer ca daca procurorul decide anchetare cazului am nevoie de un avocat in conditia in care eu sunt persoana vatamata sau ma rog cel care il acuza de hartuire . Ma feresc sa accept ca cel ce m-a hartuit sa ajunga in fata unui procuror deoarece mi-e teama de costurile financiare , eu lucrand pe un salar mic nepermitandu-mi plata unui avocat . As putea solicita sa fiu reprezentat de un avocat gratuit in conditia in care pot demonsta ca am salarul minim pe economie ? Multumesc mult . As aprecia si v-as fi profund recunoscator daca as primi un raspuns pana Luni deoarece va trebui sa i-au o decizie referitoare la urmarirea sau neurmarirea lui penala . Politistul care se ocupa de plangerea depusa de mine mi*a spus ca in cazul in care aleg sa fie urmarit penal va cere procurorului sau procurorul va cere expertiza psihiatrica pentru persona acuzata.Intrebarea este : In cazul in care instanta decide ca intradevar e vorba de hartuire el cu ce pedeapsa se alege in conditia in care in urma expertizei psihiatrice reiese ca are tulburari psihice ? Scapa basma curata ?
Ultima modificare: Duminică, 18 Iulie 2021
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Hartuirea - urmarirea fara drept poate fi urmarirea penala nelegala si netemeinica? eusaisapte eusaisapte Hartuirea - urmarirea fara drept poate fi urmarirea penala nelegala, adica inceperea urmaririi penale, extinderea urmaririi penale si luarea de masuri in mod ... (vezi toată discuția)
A clasa sau a nu clasa Sever Simion Sever Simion Din practica dvs., aveti cazuri cand parchetul s-a indreptat impotriva politiei? La mine au pus in propunerea de clasare niste minciuni colosale si ma gandesc ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am avut o cearta la locul de munca în care 3 persoane ... Bianca Alexia Bianca Alexia Bună seara, am avut o cearta la locul de munca în care 3 persoane au început sa ma amenințe cu violenta fără a le da motive. Problema este ca au ... (vezi toată discuția)