avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua Imi spuneti va rog daca bunurile dobandite ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua Imi spuneti va rog daca bunurile dobandite prin cumparare ...

Buna ziua
Imi spuneti va rog daca bunurile dobandite prin cumparare si mostenire inainte de divort se impart ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Andreea Dana Fodor , Avocat 20:06, 18 Iulie 2021
Buna ziua,

Bunurile cumpărate în timpul căsătoriei sunt bunuri comune si se împart.

Situații în care nu se împart:
- aveți încheiată o convenție
matrimonială în care specificați că
bunurile dobândite în timpul
căsătoriei sunt proprii;
- le-ați cumpărat exclusiv cu banii
proveniți din vânzarea unui bun
propriu;

Bunurile moștenite sunt bunuri proprii și nu se împart.
Ultima modificare: Duminică, 18 Iulie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
Multumesc!
Dar imobilele cumparate inainte de casatorie ?
Bunuri proprii.
Bunurile moștenite și cele dobândite înainte de căsătorie sunt bunuri proprii și nu se împart la partajul soților.
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar o casa (doar pe numele meu) din bunuri imobiliare pe care le detineam inainte de casatorie verdedeverde verdedeverde As dori sa cumpar un bun imobiliar (casa) cu bani proveniti din vinderea altor bunuri imobiliare (casa +teren) dobindite de mine, inainte de casatorie. Sotia ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial sau nu ,ma intereseaza imobilul proprietate personala ! soarece_80 soarece_80 Buna seara ! nustiu daca am postat bine aici.... Urmeaza sa ma casatoresc,in scurt timp,o saptamana, dar n-as vrea sa impart cu viitoarea sotie imobilul ... (vezi toată discuția)